Yatırımcı borsaya temkinli: Hisseleri el tutma süresi değişti

Yatırımcı borsaya temkinli: Hisseleri el tutma süresi değişti

Yatırımcının borsaya bakışı, Türkiye Sermaye Piyasası 2020 raporuna yansıdı. Rapora göre, yurtiçi yerleşik yatırımcısının hisseleri elde tutma süresi değişti. 2012'de yerli yatırımcının hisseleri elde tutma süresi 40 gün olarak hesaplanırken, bu rakam 2020'de 18 güne indi.

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği, Türkiye Sermaye Piyasası 2020 raporu yayınladı. Bu rapora göre, 2020'de BIST 100 hisselerinde yurtiçi yerleşiklerin ortalama elde tutma süresi 18 güne geriledi.

Bloomberg HT'nin aktardığı habere göre, 2012'de BIST 100 hisselerinde yerli yatırımcının ortalama elde tutma süresi 40 gün olarak kayıtlara geçerken, yıllar geçtikçe elde tutma süresi de düzenli düştü.

YABANCI DA 74 GÜN TUTUYOR

Rapora göre, 2019 yılında pay senetlerini ortalama elde tutma süresi yabancı yatırımcılarda 7 günlük bir artış göstermişse de pandeminin etkili olduğu 2020 yılında yatırım ortaklıkları hariç tüm şirketleri içeren BIST Tüm endeksinde yabancı yatırımcıların ortalama elde tutma süresi 66 gün gerileyerek 74 güne indi.

BIST 100 için ise yabancı yatırımcının elde tutma süresi 2020'de 55 güne geriledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN