Yatırımcılar dolar-altın kuyruğuna girecek! Ünlü ekonomist rekor seviyeyi duyurdu: O tarihe kadar bekleyin

Yatırımcılar dolar-altın kuyruğuna girecek! Ünlü ekonomist rekor seviyeyi duyurdu: O tarihe kadar bekleyin

Ekonomistler tarafından altın ve dolar hakkında değerlendirmeler geldi. Orta Doğu'da yaşanan gerginliğin ardından yatırımcıların cebini ferahlatan açıklamalar geldi. Dolar kurunda yaptığı açıklamalar ile tanınan uzman isim bu kez gram altını da işaret etti. Piyasada neler olacak? İşte tüm detaylar...

Ünlü ekonomist tarafından yeni dolar ve altın değerlendirmesi geldi. Küreselde yaşanan son gelişmeler, piyasayı gündeme davet ediyor. Orta Doğu'da büyüyen gerginliğin ardından dolar ve altın fiyatlarında yeni rekorlar bekleniyor. Ünlü ekonomist, altın ve dolar için güncel tahminlerini paylaştı. İşte güncel tahminler...

YATIRIMCILAR KUYUMCUYA KOŞTU

Dolar kuru hakkında sık sık çarpıcı açıklamalarda bulunan Selçuk Geçer, bu kez altını da işaret etti. Altın fiyatlarındaki dikkat çekici tahminleri ile yatırımcıyı heyecanlandırdı. Gazze'de yaşanan gerginlik ve ABD Merkez Bankası (FED) politikalarını değerlendirdi.

Gram altında rakamların 2.500 TL ile 3.000 TL seviyelerine kadar tırmanabileceğini işaret etti. Savaşın sonucunda altın fiyatlarının direkt etkilenmeyeceğini söyledi. Geçer, ABD'nin İran'a müdahale etmesi halinde yeni bir savaş tetiklenebileceğini de gözler önüne serdi.

Oluşan gerginliklerin altın fiyatlarında baskı oluşturması ve ons altın fiyatının kısa sürede yükselmemesine işaret ettiğini belirtti. Faiz beklentilerinin ve gerilimin devam etmesi durumunda ons altın fiyatı 2.300 dolarları görebileceğine ışık tuttu.

2-005.jpg

DOLAR 50 TL OLACAK

Altın değerlendirmesinin ardından ışıkları dolar kuruna yönelten Geçer, 2023 yılının sonunda beklediği rakamı yatırımcılar ile paylaştı. Doların yıl sonunda 50 TL seviyelerine ulaşacağını belirtti.

Bu olumsuzluğun, ülkemize olan yansımasına değinen ünlü ekonomist, gerçek enflasyonun yüksek olduğunu ve doların gerçek değerinin 45 TL seviyelerinde olduğunu işaret etti. Dolar kurundaki yükselişlerin, altın fiyatlarında baskı yapmasıyla gram altın 2.500 TL ile 3.000 TL arasında gidip gelen seviyelere ulaşacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN