Yazılım şirketi ATP halka arz onayı aldı

Yazılım şirketi ATP halka arz onayı aldı

ATP Ticari Bilgisayar Ağı ve Elektrik Güç Kaynakları Üretim Pazarlama ve Ticaret A.Ş (ATP) tarafından Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) yapılan “halka arz” başvurusuna onay çıktı.

ATP'nin halka arz olabilmek için SPK'ya yaptığı başvuru onay aldı.

27-28 Mayıs 2021 tarihlerinde iki gün süreyle talep toplayacak olan ATP’nin yüzde 20’si halka arz edilecek. Halka arz sürecindeki ATP için talep toplama dönemi 27 Mayıs’ta başlıyor. Tamamı sermaye artırımı yoluyla yapılacak halka arzda 7.500.000 TL nominal değerli paylar halka arz edilecek.

Sabit fiyat ile 24 TL’den talep toplanacak halka arz sonrasında ATP’nin halka açıklık oranı yüzde 20 olacak.

Payların, 3 Haziran 2021 tarihinde Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlaması bekleniyor.

BİRÇOK ÖNEMLİ FİRMA ATP YAZILIMI KULLANIYOR

ATP’nin Tradesoft markasıyla ürettiği yazılımlar halen Türkiye’de 16 aracı kurum, 11 portföy yönetim şirketi, 3 banka, 2 yatırım ortaklığı ve 2 emeklilik şirketi tarafından kullanılıyor. ATP hızlı restoran zincirleri sektörüne ise Zenia Hero markasıyla dijital ürünler sunuyor. 2020 başında piyasaya sunulan yazılımlar, 2020 sonu itibari ile 2 bin 601 restoranda kullanılıyor. Zenia Hero yazılımları kullanan küresel markalar; Burger King, Popeyes, Arby’s ve Sbarro’nun dünyada bulunan yaklaşık 27 bin restoranı da ATP için bir pazar oluşturuyor. Usta Dönerci ve Usta Pideci gibi yerli zincirlerde de Zenia Hero yazılımları kullanılıyor.

atp.jpg

"ATP GLOBAL HEDEFLERİ OLAN BİR TEKNOLOJİ ŞİRKETİ"

Halka arzla ilgili bir açıklama yapan ATP Genel Müdürü Ümit Cinali, şunları söyledi:

“Sermaye Piyasası Kurulu’nun halka arz başvurumuzu onaylamasından memnuniyet duyduk. ATP, büyük global hedefleri olan bir teknoloji şirketi. Ürünleşmeyi, markalaşmayı ve faaliyet gösterdiği sektörlerde öne çıkmayı başarmış bir yapıya sahip. Büyük müşterilerin ihtiyaçlarını karşılayan kapsamlı kurumsal yazılım ve hizmetlerden oluşan çözümler sunmakta. Tüm markalarımızın pazarları yüksek potansiyeller içermekte ve biz bu fırsatları değerlendiren planlarımız doğrultusunda ilerliyoruz. Zenia ile yurt dışı açılımında önemli adımlar atıyoruz. Yenilikçi yazılımlarımız ve çözümlerimizle küresel teknoloji sektöründeki pazar payımızı artırırken, Türkiye’nin rekabet gücüne de katkıda bulunuyoruz. Halka arz sonucu elde edeceğimiz kaynakları büyüme hedeflerimiz doğrultusunda kullanacağız.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN