Yeni Porsche Taycan şimdi daha güçlü ve uzun menzilli: Elektrikli otomobilde devrim

Yeni Porsche Taycan şimdi daha güçlü ve uzun menzilli: Elektrikli otomobilde devrim

Yeni Porsche Taycan, artık daha güçlü ve uzun menzile sahip olarak elektrikli otomobilde devrim niteliğinde bir adım atıyor! İşte yeni 2024 Porsche Taycan özellikleri...

NESİBE GÖVEN ATALAY

Porsche, elektrikli otomobil piyasasında çığır açan Taycan modelini tamamen yeniledi. Dört yılı aşkın bir süredir yollarda olan bu ikonik model, şimdi daha güçlü, daha hızlı ve daha uzun menzille otomobil severlerin karşısına çıkıyor. 952 beygir güce sahip olan yeni Taycan, Porsche'nin şimdiye kadar ürettiği en hızlı otomobil olarak dikkat çekiyor. Yeni nesil 105 kWh bataryasıyla menzilini %35 oranında artıran Taycan, sadece 18 dakikada %10'dan %80'e kadar şarj olabilme kapasitesi ile de göz kamaştırıyor.

porsche-taycan-2024-2.jpg

2024 Porsche Taycan, sadece performansıyla değil, aynı zamanda sunduğu yenilikçi özelliklerle de öne çıkıyor. 320 kW DC şarj desteği, %30 daha yüksek rejeneratif frenleme kapasitesi ve 15 kg daha hafif yapısı ile Taycan, elektrikli spor otomobil deneyimini yeni bir seviyeye taşıyor. Standart olarak sunulan adaptif havalı süspansiyon, yeni nesil ısı pompası, ambiyans ışığı, ısıtmalı ön koltuklar, akıllı telefonlar için kablosuz şarj ve elektrikli yan aynalar gibi donanımlar, Taycan'ı hem konforlu hem de fonksiyonel kılıyor.

0'DAN 100 KİLOMETREYE 2,4 SANİYEDE ÇIKIYOR

porsche-taycan-2024-3.jpg

Porsche'nin eski mimarisini kullanmaya devam etmesine rağmen, üç kasa tipi (Sedan, Cross Turismo, Sport Turismo) ile güncellenen Taycan, her yönüyle öncekinden çok daha iyi bir otomobil olmayı başarıyor. 0-100 km/s hızlanmasını 2,4 saniyeye indiren Turbo S versiyonu, Porsche'nin üstün mühendislik becerisini bir kez daha gözler önüne seriyor.

BAŞLANGIÇ FİYATI BELİRLENDİ

porsche-taycan-2024.jpg​​​​​​​

Yeni Taycan, bahar aylarında Avrupa ve Türkiye'de yollarda olacak. Başlangıç fiyatı 105.530 avro olarak belirlenen bu devrim niteliğindeki elektrikli spor otomobil, 952 HP güç ve büyük bataryalı versiyonu için 217 bin avroya mal oluyor. Porsche Taycan, yenilikçi özellikleri ve üstün performansıyla elektrikli otomobil dünyasında yeni bir dönem başlatıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN