Uzmanlar BİST'teki hızlı düşüşü değerlendirdi: Yerel sermayenin kaçışı hızlandı

Uzmanlar BİST'teki hızlı düşüşü değerlendirdi: Yerel sermayenin kaçışı hızlandı

Uluslararası yatırım bankası JP Morgan, Türk Lirası ile algoritmik işlem yapılmasına aracılık hizmeti vermeyi sona erdirdi. Uzmanlar; cuma günü ve bugün Borsa İstanbul (BİST) yaşanan ani düşüşü yorumladı. Türk hisse senetleri, büyük değer kaybına rağmen yükselmekteydi. Ancak şu an Türklerin hisse senedi piyasasından çekilmesi ülkedeki yerel sermayenin kaçışının hızlandığının bir göstergesi olabilir.

Geçen haftanın son işlem gününde sert düşüş yaşayan borsada bugün de olumsuz bir hareketlilik mevcuttu. Uluslararası yatırım bankası JP Morgan, Türk Lirası ile algoritmik işlem yapılmasına aracılık hizmeti vermeyi sona erdirdi. Uzmanlar ise cuma günü ve bugün Borsa'da yaşanan ani düşüşü değerlendirdi.

Türk Lirası'nın son dönemde dolara karşı tarihi bir düşüş yaşaması ve kurdaki oynaklık, uzmanların TL cinsi işlemlerin uluslararası piyasalarda gerçekleştirilmesinde sorunların yaşanabileceği uyarısı yapmasına neden oluyordu. Türk hisse senetleri, değer kaybına rağmen yükselişteydi ancak şu anki durum Türk hisse senedi piyasasından çekilmesi, ülkedeki yerel sermayenin kaçışının hızlandırdığının bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

BBC'nin aktardığına göre; bankadan müşterilerine gönderilen notta, Türk Lirası bazlı yeni algoritmik işlemlerin kabul edilmeyeceği belirtilirken varolan TL algoritmik işlemlerin de kısa süre içinde sonlandırılması yönünde çağrıda bulunduğu yer alıyor.

GEREKÇE, TÜRK LİRASINDAKİ HAREKETLİLİK

ABD merkezli uluslararası yatırım bankası JP Morgan, bu kararına gerekçe olarak TL'deki oynaklığı gösterdi. Cari pozisyonlar için kâr alımlarının normal işlem süreçleri dahilinde sürdürüleceği de ayrıca aktarıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN