Uzmanlar yetersiz beslenme soruna işaret etti: Aileler bakanlığın önerdiği listeyi alamıyor

Uzmanlar yetersiz beslenme soruna işaret etti: Aileler bakanlığın önerdiği listeyi alamıyor

Sağlık Bakanlığı, öğrencilere ara öğün için örnek beslenme listesi hazırladı. Listedeki besinlerin maliyetini hesaplayan Genel Sağlık-İş Sendikası, tek öğün için öğrenci başına aylık 408 lira hesap çıktığını bildirdi. Mevcut ekonomik tabloda, birçok ailenin çocuğuna bu listedeki besinleri sağlayamayacağı görülürken, halihazırda var olan "çocuklarda yetersiz beslenme" sorununun devam edeceği anlaşıldı.

Vatandaşın alım gücünün giderek düşüp yoksulluğun derinleştiği bu günlerde, dar gelirli ailelerin çocukları yeterli beslenemiyor. Kimi annenin çocuğunun beslenme çantasına ıslatılmış bayat ekmek koymak mecburiyetinde kaldığı ortamda, Sağlık Bakanlığı'na bağlı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü, öğrencilerin sağlıklı ve dengeli beslenmesi için örnek beslenme çantası menüsü hazırladı. Kahvaltıyla öğle yemeği arasında ‘ara öğün' olarak hazırlanan 1 haftalık örnek menüde süt, yumurta, zeytin, peynir, çiğ sebze ve meyve gibi gıdalar yer alıyor.

Genel Sağlık-İş Sendikası markete gidip devletin önerdiği beslenme çantasını doldurdu. Ortaya çıkan fatura yoksulun bütçesini aştı. Bir öğrenci için bir haftalık örnek beslenme çantası 102 liraya doldu. Bir çocuğun 1 aylık sağlıklı beslenme çantası 408 TL'ye, iki çocuklu ailenin 816 TL'ye, üç çocuklu ailenin 1224 TL'ye çıktı.

2-001.jpg

'YOKSUL BİR AİLENİN SAĞLIKLI BESLENMESİ İMKANSIZ'

Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre; Genel Sağlık-İş Başkanı Dr. Derya Uğur, ara öğün olarak hazırlanan beslenme çantasının bile yoksul aileler için büyük maliyet oluşturduğuna işaret ederken, kahvaltı, öğlen ve akşam yemeği de dahil edildiğinde yoksul ailelerin sağlıklı beslenme imkanı bulamadığını söyledi.

2-002.jpg

'YETERSİZ BESLENME SORUNU YAŞANIYOR'

Yoksul ailelerin sağlık için gerekli besin maddelerini uzun süre alamamaları nedeniyle yetersiz beslenme sorunlarının yaşandığına işaret eden Dr. Uğur, “Beslenemeyen çocuklarda, büyüme ve gelişim geriliği, protein yetersizliği, demir yetersizliği, raşitizm, diş çürükleri ve obezite gibi sağlık sorunları görülmektedir” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN