Yıl sonu dolar ve altın beklentisi! İslam Memiş, ağzındaki baklayı çıkardı: Panik yapanların vay haline

Yıl sonu dolar ve altın beklentisi! İslam Memiş, ağzındaki baklayı çıkardı: Panik yapanların vay haline

Merkez Bankası tarafından duyurulan son faiz kararı ile piyasada dengeler alt üst oldu. Dolar kurunda yaşanan gerileme sonrasında piyasa etkilendi. Yatırımcıların gündeminde yer alan emtia piyasasına dair İslam Memiş'ten açıklamalar geldi. O tarihe dikkat çekerek gelişmeleri aktardı. İşte tüm detaylar...

Piyasada yaşanan hareketlilik konusunda İslam Memiş'ten çarpıcı açıklamalar geldi. Son paylaşılan Merkez Bankası faiz kararı ile birlikte piyasada yaşanan dengeler hakkında yeni tahminlerde bulundu. İsabetli tahminleriyle bilinen ünlü ekonomist İslam Memiş, eylül ayının oldukça hareketli geçeceğine vurgu yaptı. Altın sahiplerini bekleyen günlere dair öngörülerini tek tek paylaştı.

2-3 HAFTALIK SÜRE VERDİ

Faiz kararı sonrasında hızla değer kazanan Türk Lirası, dolar ve altın piyasasını etkiledi. 24 Ağustos tarihinde açıklanan faiz kararı ile birlikte 750 baz puan artış yapıldı. Yaşanan düşüşler kısa sürede kendisini telafi ederken, gram altın tarafında yükselişler dolar kurundan sağlanıyordu. Ons altın fiyatlarının 1890 doların altına düşmesiyle İslam Memiş önemli bir uyarıda bulunmuştu.

Düşüşün ardından 2 - 3 hafta içerisinde 2.000 doların üzerine çıkacağını ifade etmişti. İslam Memiş açıklamalarında perşembe ve cuma günleri Xauusd paritesini uzun bir sürenin ardından 1950 dolara geldiğini belirtti. Yaşanan yükselişin dolar endeksinin 104 seviyesine kadar yükseldiği bir dönemde yaşandığını duyurdu.

kapak-u8vi-cover.webp

ALTIN YATIRIMI İÇİN SON HAFTALAR

Ons altına dair beklentilerini paylaşan uzman isim 2 hafta içerisinde ons altının 2.000 doları aşacağını söyledi. Dolar kurunda hareketlilik olmasıyla birlikte iki taraftan da destek alan altın uçuşa geçecek.

Günümüzün kurunda gram altın 1.670 TL'yi gösterirken, Kapalıçarşı'da fiziki gram altın fiyatı 1.715 - 1.720 TL aralığında bulunuyor. Ekranlar ile kuyumcuların verdiği fiyat değişiklik gösteriyor. Makas aralığının kapanmayacağını belirten uzman isim altın alırken 60 - 70 TL daha fazla ödemeye hazırlıklı olunması gerektiğini ifade etti.

Yatırımcılara tavsiyelerde bulunan uzman isim ons altın için uyarılarda bulundu. Ons altın fiyatlarının 2.000 dolar üzerine çıkmadan önceki son haftalarında bulunduğunu ifade etti. Açıklamalarının devamında ise; "Ons tarafında yıl sonuna kadar önce 2080, sonrasında 2160 seviyelerini beklemeye devam ediyorum. Hiç şüphesiz buralara gelindiğinde gram fiyatlarında da çok büyük bir yükseliş yaşanacaktır. Yıl sonu için beklenen dolar kurunun 30 lira olduğunu düşünürsek, buraya destek verecek bir ons altınla birlikte altın yatırımcısı yılın en fazla getiri elde eden kesimi olacaktır." sözlerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN