Yüzbinlerce işçiye yüzde 60 zam müjdesi! Binlerce çalışan bu düzenleme ile bayram edecek

Yüzbinlerce işçiye yüzde 60 zam müjdesi! Binlerce çalışan bu düzenleme ile bayram edecek

Milyonlarca kamu çalışanın beklediği toplu iş sözleşmesinde sona gelindi. Ocak ve Mart ayında maaşlara yansıyacak olan zamlarda gözler gelen tekliflere çevrilmiş durumda. Şuan için masaya taban ücretin brüt 15 bin liraya yükseltilmesi, ilk 6 ay yüzde 45 zam ve yüzde 15 refah payı teklifi ile oturan işçi konfederasyonu yeni teklifini sundu. Kısa süre içinde sonucun açıklamasını beklenirken güzel haber geldi. Yüzde 60 zam geliyor! Binlerce çalışan bu düzenleme ile bayram edecek!

Kamu işçilerine yapılacak olan toplu iş sözleşmesi süreci gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Maaşlara gelecek olan zam merak konusu olurken gözler gelen tekliflere çevrilmiş durumda. İşçi konfederasyonları masaya 'taban ücretin brüt 15 bin liraya yükseltilmesi, ilk 6 ay yüzde 45 zam ve yüzde 15 refah payı' talebiyle oturmuştu. Sürecin kısa süre içerisinde sonuçlanması beklenirken beklenen haber geldi. Yüzbinlerce işçiye yüzde 60 zam müjdesi! Milyonlarca kişi çifte bayram yaşayacak. İşte kamu işçisine toplu zam görüşmelerinde son dakika gelişmeleri...

hjjhhj-45.jpg

Kamu işçilerinin maaş zammında kritik sürece gelindi. Kabul edilen teklif ile birlikte işçiler zamlı maaşlarını Ocak ve Mart aylarında almaya başlayacak. Süreç devam ederken vatandaşlar, '700 bin kamu işçisinin maaşı kaç TL zamlanacak? Kamu işçilerine ne kadar zam yapılacak?' sorularını araştırmaya başladı. Beklenen haber geldi. Yüzbinlerce işçiye yüzde 60 zam müjdesi!

OCAK VE MART AYINDA HESAPLARA YATACAK

Kamu işçilerine yapılacak olan zamda sona gelindi. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin'den ve Türk-İş Başkanı Atalay'dan yeni açıklamalar gelmeye devam ederken son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Yapılacak olan yeni anlaşma ile birlikte bazı işçiler zamlı maaşlarını Ocak, bazıları da Mart ayından itibaren almış olacak. Aynı zamanda işçiler zamların yanı sıra fark ödemesi de alacak.

MAAŞLARA YÜZDE 60 ZAM GELİYOR!

Konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Bir oransal artış yapacağız. Asgari ücretle olan işçilerin 12 bin veya 12 bin 500'e çekilmesi. Onların talep ettiği bir rakam var onların üzerinde. Toplu sözleşmeleri Kamu İşveren Sendikaları yapıyor. Biz nihai kararı sendikalarımızla oturup çıkartacağız" ifadelerini kullandı.

hjjhjh-39.jpg

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, pazarlık sürecinin devam ettiğini belirtti. Şuan için düşük ücrete 15 bin lira teklif ettiklerini, şu anda rakamın 12 bin lira olduğunu ifade eden Atalay, "Arzumuz seçim arifesinde bitirebilirsek bitiririz ama arzu ettiğimiz rakam olursa bitiririz" diye konuştu.

BİNLERCE ÇALIŞAN BU DÜZENLEME İLE BAYRAM EDECEK

İşçi konfederasyonları masaya 'taban ücretin brüt 15 bin liraya yükseltilmesi, ilk 6 ay yüzde 45 zam ve yüzde 15 refah payı' talebiyle oturmuştu. Kamu işvereni ise ilk yaptığı '11 bin 500 lira taban ücret, ilk 6 ayda yüzde 30 zam' teklifini, daha sonra '12 bin lira taban ücret ve yılın ilk 6 ayında yüzde 40 zam' olarak güncelledi.

hjjhjh-40.jpg

Görüşmelerde 2 yıllık zam oranları belirlenecek. Toplu sözleşme kamu işçilerinin yüzde 25'i için 1 Ocak, kalanları için de 1 Mart'tan itibaren geçerli olacak. Anlaşmanın ardından kamu işçilerine geride kalan aylara ilişkin fark ödemesi yapılacak.

Türk-İş ve Hak-İş, kamu işçisine zammın yanı sıra bu yıl için aylık 2 bin 500 lira, gelecek yıl için de 3 bin 500 lira sosyal yardım talep ediyor. İşçi tarafı ayrıca bütün işçilere çalıştıkları her tam yıl için 35 günlük ücret tutarında kıdem tazminatı verilmesini ve bir yıldan artan süreler için de aynı oran üzerinden ödeme yapılmasını istiyor. Gelir vergisi yükünü hafifletmeye yönelik olarak ücretlerdeki gelir vergisinin yüzde 15'i aşması halinde aşan kısım işveren tarafından karşılanması da isteniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN