Yüzde 8'lik ek zam masada! SSK ve Bağkurlular zamlı maaşlarını ne zaman hesaplarında görecek?

Yüzde 8'lik ek zam masada! SSK ve Bağkurlular zamlı maaşlarını ne zaman hesaplarında görecek?

Ülkemizde bulunan milyonlarca emekli ek zam için geri sayıma başladı. Son gelişmelere göre, yüzde 8'lik zam oranı masaya yatırıldı. Peki, emekliye refah payı verilecek mi? İşte tüm detaylar...

Memur ve emekli maaşlarının açıklanmasıyla beraber, emekliler aradaki farka göz koydu. Milyonlarca emeklinin gündeminde yer alan ek zam müjdesine dair araştırmalar sürüyor. Kulislerden gelen bilgiye göre, ek zam için yeşil ışık yakıldı.

EMEKLİLER FARKIN KAPANMASINI İSTİYOR

SSK ve Bağkur emeklisine yeni yılda yüzde 37,57 oranında gelen zamların ardından emekliler yönünü ek zamma çevirdi. Memurlara yapılan yüzde 49,25'lik zamla beraber yüzde 11,68 oranında fark açıldı. Bu farkın kapanması adına isteklerde bulunan emeklilere müjdeli haber geldi. Kulislerden paylaşılanlara göre, emekli maaşlarına yüzde 8 ek zam masaya yatırıldı.

0x0-promosyon-yarisi-buyudu-bazi-bankalarin-odeme-tutari-7500-tl-buldu-nelere-dikkat-edilmeli-iste-tum-detaylar-1659512950917-1.webp

ENFLASYON TAHMİNİ DİKKAT ÇEKTİ

Merkez Bankası tahminlerine göre, enflasyon Haziran ayıyla beraber yüzde 24 seviyesine kadar düşecek. Bu düşüşle beraber SSK ve Bağkur emeklisi yüzde 24, memurlara ise yüzde 18,6 oranında zam yapılacak. Yılın ilk yarısında emeklilerin aleyhine, ikinci yarısında ise memurların aleyhine durum gerçekleşecek. Haziran ayındaki fark ise 5,4 olacak.

MAAŞLAR NE ZAMAN YATACAK?

SSK ve Bağkurlu emeklilerin merakla beklediği zamlı maaşlar ise Ocak ayı bitmeden hesaplara yatırılması bekleniyor.

xfbxcymttkinyup-fqahiw-1.webp

CUMHURBAŞKANI'NA SUNULACAK

Show Haber tarafından paylaşılanlara göre, farkı göz önünde bulundurarak, ocak ayında SSK ve Bağkur emeklisinin zam oranını eşitlemeyi düşünmüyor. Ek zammın 12 seviyelerinde beklenirken, 8 seviyelerinde gerçekleşmesi öngörülüyor. En düşük emekli maaşlarında da bir düzenleme gerektiği paylaşıldı. Kabine toplatısı için hazırlanan raporların ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN