Electronic Arts’ı bakın ne kalkındırıyor?

Electronic Arts’ı bakın ne kalkındırıyor?

Ünlü video oyunu şirketi Electronic Arts, kendi mali yılının ilk çeyreğine ilişkin bilgileri paylaştı. Şirketin gelirlerinin yüzde 77’sinin oyun eklentilerinden...

Ünlü video oyunu şirketi Electronic Arts(EA), kendi mali yılının ilk çeyreğine ilişkin bilgileri paylaştı. Şirketin gelirlerinin yüzde 77’sinin oyun eklentilerinden (DLC olarak da bilinir) geldiği kaydedildi.

Bu bilanço, Electronic Arts’ın asıl bir oyunu satınca değil, sattıktan sonraki süreçlerde kazandığını gösteriyor. Ünlü Sims serisinin de geliştiricisi olan şirket, yayınlanan bir oyunun eklentilerinin satışlarından büyük gelir elde ediyor. Bunun temel sebepleri arasında teslimat, nakliye, ambalaj gibi giderlerin olmaması; internet ortamından oyun meraklılarının ek paketleri indirmesi sayesinde gerçekleşiyor.

15-08/03/ekran_resmi_2015-08-03_02_32_24.jpg

Bilindiği üzere oyunlar yayınlandıktan sonra çeşitli eklenti paketleri de satışa çıkıyor. Bu sayede hem oyuncunun, satın almış oyunu daha farklı şekillerde oynayabilmesinin önü açılıyor hem de oyun şirketi, yapımlarını sattıktan sonra da gelir elde etmeye devam ediyor.

Bu alanda öncü firmalardan Electronic Arts adına göstergeler gayet olumlu yönde seyrediyor. Şirketin üç aylık dönemde 11 milyar 693 milyon dolarlık gelir elde ettiği görülüyor.

Oyun dünyasının en önemli markalarından Electronic Arts’ta işler gayet iyi gidiyor. Bakalım sonraki süreçte de oyun şirketinin gelirleri artmaya, özellikle indirilebilir içeriklerden kazançları yükselmeye devam edecek mi? Gelişmeleri izlemeye devam edeceğiz. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN