Elvan: Teröre rağmen Türkiye büyüyor

Elvan: Teröre rağmen Türkiye büyüyor

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan terörle etkin mücadeleye rağmen Türkiye'nin büyüdüğünü söyledi.

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile birlikte Mersin Valisi Özdemir Çakacak'ı makamında ziyaret etti. Burada açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Elvan, teröre rağmen Türkiye'nin büyümeyi sürdürdüğüne dikkat çekti. Türkiye'nin etrafında ateş çemberi olmasına rağmen, teröre karşı ciddi bir mücadele içinde olunmasına rağmen Türkiye'nin büyümeye, güçlenmeye ve kalkınmaya devam ettiğini vurgulayan Elvan, "Hükümetimiz bir reform hükümetidir. Hızla ve kararlılıkla reformlarımızı sürdürmeye devam ediyoruz. Türkiye 2015 yılında yüzde 5 büyüdü. Rusya yüzde 4 küçüldü, Brezilya küçüldü, Avrupa'daki ülkelerin büyümesi neredeyse yüzde sıfır mertebesinde. Çok küçük bir büyüme söz konusu. İstihdama baktığınızda ciddi işsizlikle ilgili sıkıntılar yaşandığını görüyoruz. Ama Türkiye istikrar adası olmaya devam ediyor. Bir taraftan reformları gerçekleştiriyoruz, diğer taraftan da terörle mücadeleye devam ediyoruz. Milletimizin beklentisi neyse yerine getiriyoruz" dedi.

Çukurova Bölgesel Havalimanı konusunda Yüksek Planlama Kurulu'nun karar aldığı müjdesini veren Elvan, 7 Nisan'da ihale tarihinin açıklanacağını ve yapım sürecinin fiili olarak başladığını söyledi.

 MERSİN/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN