Emekli maaşı Ocak zammı belli oldu mu? Emekli maaşları ile ilgili son dakika açıklamaları

Emekli maaşı Ocak zammı belli oldu mu? Emekli maaşları ile ilgili son dakika açıklamaları

'Emekli maaşı Ocak zammı belli oldu mu?' sorusu googlede trend oldu. Emekli maaşları ile ilgili son dakika açıklamalarını yazımızdan takip edebilirsiniz. Yaklaşık 13 milyon emekli Ocak'ta yapılacak olan Emekli maaşı Ocak zammını bekliyor. Emekli maaşlarına Temmuz ayında yapılan zamdan sonra gözler Ocak zammına çevrildi. Peki Emeklilerin Ocak ayında alacağı zam miktarı ne kadar olacak? Emeklilerin zamlı maaşları ne kadar olacak? İşte Emekli maaşları ile ilgili son dakika açıklamaları ve Ocak zam oranı...

13 milyon emeklinin gözü kulağı emekli maaşları ile ilgili son dakika açıklamalarında. Emekli maaşı Ocak zammı hakkında yapılan araştırmalar trend oldu. Emekliye maaşları ile ilgili son dakika araştırmaları devam ediyor. Şimdiden emekli olan milyonlarca vatandaş Ocak ayında yapılacak artış için araştırmalara başladı. Emeklilerin Temmuz ayında aldıkları zam ve Kurban bayramı ile Ramazan bayramında alınan ikramiyelerden sonra şimdi gözler Ocak zammında. Emeklilere ocak zammı ile ilgili son dakika açıklamalarını haberimizden takip edebilirsiniz. 

EMEKLİ MAAŞI OCAK ZAMMI NE KADAR? 

Ocak zammı ile ilgili son dakika açıklamaları vatandaşların gündeminde. 2018 yılınında Temmuz ayında zam alan emekliler şimdiden ocak zammını merak ediyor.  Emeklilere yapılacak ocak ayı  artışında en önemli detay 2018 yılının ikinci yarısında gerçekleşecek olan enflasyon rakamları olacak. Emekliler enflasyon oranları doğrultusunda yeni maaşlara kavuşacak. Şuana kadar ilk 3 aylık veriler açıklandı. Milyonlarca emekliye ilk 3 aylık enflasyon verileri doğrultusunda Ocak ayında zam yapılacak. 

Ocak zammı için yapılan en iyimser tahmine göre emeklilere 326 lira zam yapılacak. Tahminler doğrultusunda 68 lira ile 326 lira arasında zam yapılması bekleniyor. emeklilere zam enfilasyon oranı dikkate alınarak yapılıyor. bu nedenle yıl sonu enfilasyon tahminleri önemli. 

18-10/13/emekli-maasi-ocak-zammi.jpg

Emekliye yapılacak zam oranında etkili olacak enflasyon oranının şuana kadar ki verilerine göre yüzde 10.65 civarında olması bekleniyor. En düşük emekli maaşı ise bin 21 lira 36 kuruş tutarında. Bu durumda gerçekleşecek yüzde 10.65 oranında zam miktarı yapılacak. 

Bu, maaşlarda 95,4 ile 456,93 lira arasında artış getirecek. Halen bin 21 lira 39 kuruş seviyesinde bulunan en düşük maaş bin 116 lira 79 kuruşa çıkacak. 4 bin 892 lira 19 kuruş seviyesinde bulunan en yüksek maaş ise 5 bin 349 lira 12 kuruşa yükselecek. Bu rakamlar 3 aylık verilerin, yani Ekim, Kasım ve Aralık enflasyonunun eklenmesiyle artacak.

Bu tahmin gerçekleşirse, maaşlarda 108,78 lira ile 521,02 lira arasında artış yaşanacak.

Kesin rakamlar, 3 Ocak'ta Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 2018 yılı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla belli olacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN