Emmy Ödülleri nedir ve nerede düzenleniyor? Emmy Ödülü alan Türk sanatçılar

Emmy Ödülleri nedir ve nerede düzenleniyor? Emmy Ödülü alan Türk sanatçılar

47’ncisi düzenlenen Emmy Ödülleri en çok konuşulan ve araştırılan konular arasında yer aldı. En İyi Erkek Oyuncu ödülünü Haluk Bilginer’in almasının ardından Emmy Ödülleri ve nerede düzenlendiği merak konusu oldu. İşte bu ödülü alan Türk sanatçılar…

 

Bu yıl 47’ncisi düzenlenen Uluslararası Emmy Ödülleri’nde ödülü kazanan isimler belli oldu. En İyi Erkek Oyuncu ödülüne Şahsiyet dizisinde canlandırdığı Agâh Beyoğlu rolüyle Haluk Bilginer layık görüldü. İşte Emmy Ödülleri tarihi hakkında bilgiler…

EMMY ÖDÜLLERİ NEDİR?

Emmy Ödülleri, Amerikan TV yapımlarına verilen bir ödüldür.

Academy of Television Arts & Sciences (ATAS), görüntü oluşturma ve halkla ilişkilerin bir parçası olarak Emmy Ödülleri’ni kurma kararı aldı. Peabody Ödülleri'ne benzeyen ancak farklı olarak daha fazla eğlence odaklı olması yönüyle ondan ayrılmaktadır. Emmy ödülleri, film sektöründeki Akademi Ödülleri, tiyatrodaki Tony Ödülleri ve müzik sektöründeki Grammy Ödülleri'ne karşılık geldiği ifade edilebilir.

19-11/28/emmy-odulleri.jpg

İlk Emmy Ödülü 25 Ocak 1949 tarihinde Hollywood Athletic Club isimli programa verildi. Shirley Dinsdale, ilk Emmy Ödül Töreni'nde ilk Emmy Ödülü'nü alan kişidir.

Emmy Ödülleri, 3 farklı kuruluş tarafından verilmektedir. Bu 3 farklı kuruluş Emmy Ödülleri’nin belirli bölümlerinin yönetiminden sorumludur. Bu kuruluşlara ve sorumlu oldukları bölümlere bakacak olursak:

1- Academy of Television Arts and Sciences (Televizyon Sanat ve Bilimleri Akademisi); spor dışındaki ulusal altın saatler eğlence programlarını,

2- National Academy of Television Arts and Sciences (Ulusal Televizyon Sanat ve Bilimleri Akademisi); belgesel programları ile spor, haber ve gündüz programlarını,

3- International Academy of Television Arts and Sciences (Uluslararası Televizyon Sanat ve Bilimleri Akademisi) ise Birleşik Devletler dışında üretilmiş programları ödül almak üzere belirler.

NEREDE DÜZENLENİR?

Academy of Television Arts & Sciences (ATAS), görüntü oluşturma ve halkla ilişkilerin bir parçası olarak Emmy Ödülleri’ni kurdu. Merkezi Nev York’tadır.

1950’lerde ATAS, tüm ülke genelinde yaptığı TV yayınlarıyla geniş katılımlı bir organizasyona dönüştü. Emmy Ödülleri'ne danışmanlıkta yardım eden National Academy of Television Arts and Sciences (NATAS) da New York’ta kurulmuştur. ATAS halen Los Angeles bölgesinde, bölgesel programları ödüllendiren ayrı bir bölgesel tören düzenlemeye devam etmektedir.

Emmy Ödülleri arasında en iyi bilineni ise Primetime Emmy Ödülleri’dir. Bunlardan bazıları ise; “Yaratıcı Sanatsal Emmy Ödülleri” ve “Gündüz Programı Emmy Ödülleri” olarak sınıflandırılmıştır.

DİĞER TÜM BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

ÖDÜLÜ ALAN TÜRK SANATÇILAR

Uluslararası Televizyon Sanatları ve Bilimleri Akademisi tarafından düzenlenen “47. Uluslararası Emmy Ödülleri” töreninde “En İyi Erkek Oyuncu” ödülüne layık görülen Haluk Bilginer ilk ve tek Türk sanatçı olarak adını oyunculuk tarihine altın harflerle yazdırmıştır. Sanatçı Şahsiyet dizisinde Agâh Beyoğlu karakterini oynamıştır.

ÖDÜL ALAN İLK TÜRK DİZİ ‘ KARA SEVDA’

20 Kasım 2017 Pazartesi akşamı New York’ta düzenlenen “45. Uluslararası Emmy Ödülleri”nde finalist olan “Kara Sevda” dizisi bu başarıyı gösteren ilk Türk yapımı olmuştu. Kara Sevda, 18 ülkenin katıldığı dizi kategorisinde “En İyi Dizi” dalında finale kalarak ödülle dönmüştü. ‘Kara Sevda’nın ödülünü dizinin yönetmeni Hilal Saral, senaristlerinden Burcu Görgün Toptaş ve Ay Yapım’ın CEO’su Kerem Çatay almıştı. Dizinin başrollerini Burak Özçivit, Neslihan Atagül ve Kaan Urgancıoğlu paylaşmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN