Emniyet’ten WhatsApp dolandırıcılığı uyarısı

Emniyet’ten WhatsApp dolandırıcılığı uyarısı

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün eğitim ve farkındalık programı SİBERAY, mesajlaşma uygulaması WhatsApp üzerinden yapılan sosyal medya dolandırıcılığına karşı uyarıda bulundu.

Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından internet kullanıcıları bilinçlendirme amacıyla oluşturulan eğitim ve farkındalık programı SİBERAY'ın resmi Twitter hesabı üzerinden örnek dolandırıcılık yazışmasına ait bir fotoğraf paylaşıldı ve bazı uyarılarda bulunuldu. 

Hiçbir sosyal medya platformunun WhatsApp yoluyla doğrulama istemeyeceği bilgisi paylaşılan açıklamada, “Görselde de göründüğü gibi, sosyal medya dolandırıcılarına itibar etmeyiniz” denildi.

 

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN