Karabağ FK CEO'su Emrah Çelikel kimdir?

Karabağ FK CEO'su Emrah Çelikel kimdir?

İş insanı Emrah Çelikel, Azerbaycan Premier Lig'in güçlü takımı Karabağ'da CEO olarak görev yapıyor. Daha önce Azerbaycan ve Kazakistan'da çeşitli şirketlerde çalışan Emrah Çelikel, uzun yıllardır Asya pazarında iş hayatını sürdürüyor.

Aslen Muşlu olan Emrah Çelikel, 1998 yılında Erciyes Üniversitesi'nden Spor Yönetimi bölümünden mezun oldu. 1998-2003 yılları arasında Azersun Holding'de satış müdürlüğü yaptı. 2003'te Kazakistan'a yerleşen başarılı iş insanı, çalışma hayatını Almatı Ticaret Şirketi'nde sürdürdü.

EMRAH ÇELİKEL BİYOGRAFİSİ

2004 yılında Azerbaycan'a geri dönen Emrah Çelikel, Azerbaycan'ın büyük futbol takımlarından biri olan Karabağ Futbol Kulübü'nün CEO'luk görevine getirildi. Kariyerini spor sektöründe devam ettirmeye karar veren Emrah Çelikel, 2020 yılı itibariyle bu görevine devam etmektedir.

Emrah Çelikel evli ve 2 çocuk sahibidir.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @emrahcelikel49 kullanıcı adıyla yer almaktadır.

"SİVASSPOR MAÇINI KEŞKE SEYİRCİLİ OYNAYABİLSEYDİK"

2020-21 sezonu Avrupa Ligi'nde I grubunda Sivasspor ile eşleşen Karabağ'da kulüp CEO'su Emrah Çelikel, iki kardeş ülkenin iki kardeş takımının karşı karşıya geleceğini söyledi.

4 Ekim 2020 Pazar günü Radyo Gol'e konuşan Emrah Çelikel, şunları söyledi: "Sivasspor ile karşılaşacak olmamamız bizi çok sevindiriyor. İki kardeş ülkenin iki kardeş takımı. Yaşanan durumlar sebebiyle böyle bir maç bize moral olacaktır.

Hem Sivas hem Bakü'de isterdik ki tribünler yüzde 30 doluluk oranına göre oynansın. Ama tabii ki sağlık her şeyden önce geliyor. Futbol taraftar için oynanıyor, bununda altını çizmek gerekir. Lig'de bir maç eksik ile 6.sıradayız. Hedefimiz son 6 sezondur olduğu gibi şampiyon olmak."

emrah-celikel-pomeranian-boo-satis-4.png

KARABAĞ FUTBOL KULÜBÜ HAKKINDA

Kuruluşu Sovyetler Birliği dönemine dayanan Karabağ Futbol Kulübü, 1993 yılında Karabağ'ın Ermenistan tarafından işgal edilmesinden sonra faaliyetlerine başladığı Azerbaycan'ın Ağdam kentinden ayrılarak sportif etkinliklerini Bakü'de devam ettirdi. İlk defa 2006 yılında UEFA Kupası eleme turunda mücadele eden kulüp, Avrupa Ligi grup etabına ilk kez 2010-11 sezonunda, Şampiyonlar Ligi grup etabında ise 2017-18 sezonunda ilk kez mücadele etme hakkı kazandı.

Karabağ Futbol Kulübü, Azerbaycan Premier Lig'de toplam 8 şampiyonlukla Neftçi Bakü takımıyla beraber en çok kupa kaldıran iki takım biridir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN