Endonezya'da dang humması son 1 haftada 11 can aldı

Endonezya'da dang humması son 1 haftada 11 can aldı

Endonezya'da son bir haftada 11 kişinin dang humması nedeniyle hayatını kaybettiği bildirildi.

Yerel basında çıkan haberlere göre, geçen haftadan bu yana Doğu Nusa Tenggara eyaletinde 6 ve Jambi eyaletinde 5 toplam 11 kişi, dang humması sebebiyle yaşamını yitirdi.

Her iki eyalette yıl başından bu yana dang humması vakalarında artış yaşandığını belirten bölge yetkilileri, vakaları önlemek amacıyla sivrisineklere karşı ilaçlama çalışmasının artırıldığını kaydetti.

200'DEN FAZLA KİŞİ ÖLDÜ

Yılbaşından bu yana 23 bin 305 dang humması vakasının görüldüğü Endonezya’da, 200’den fazla kişi yaşamını yitirdi.

Ülkede sivrisineklerin daha çok ortaya çıktığı ekim-nisan arasındaki yağışlı dönemde sıklıkla dang humması ve sıtma vakası görülüyor.

Ülkede dang hummasından 2017'de 493, 2018’de 344 kişi öldü.

CAKARTA/AA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN