Endonezya'yı yine sel vurdu, binlerce ev su altında kaldı

Endonezya'yı yine sel vurdu, binlerce ev su altında kaldı

Endonezya'yı yine sel vurdu, binlerce ev su altında kaldı. Kuzey Sumatra eyaletinde yaşanan aşırı yağışlara karşı yetkililer halkı bir kez daha uyardı.

Endonezya'nın Kuzey Sumatra eyaletine bağlı Langkat bölgesinde dün etkili olan şiddetli yağışlar 11 yerde sele neden oldu.

SU SEVİYESİ BİR METREYİ AŞTI

Selde su seviyesinin çeşitli yerlerde 1 metreye kadar yükseldiğini aktaran yetkililer, bölge genelinde 1078 evin su altında kaldığı bilgisini paylaştı.

Bu arada bölgede devam eden yağışlar nedeniyle yetkililer halkı bir kez daha uyardı.

SALGIN DA AĞIRLAŞIYOR

Bu arada Endonezya'da da koronavirüs salgını ağırlaşıyor. 

Endonezya Sağlık Bakanlığı'nın dünkü verilerine göre, son 24 saatte 4 bin 998 kişide daha Kovid-19 tespit edilmesiyle toplam vaka sayısı 493 bin 308’e çıktı.

Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 96 artışla 15 bin 774’e, iyileşenlerin sayısı 3 bin 403 artışla 413 bin 955’e yükseldi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN