Engelli Şerife Türüdü, DEVA'nın Süleymanpaşa ilçe başkanı oldu

Engelli Şerife Türüdü, DEVA'nın Süleymanpaşa ilçe başkanı oldu

DEVA Partisi Süleymanpaşa İlçe Başkanlığı'na seçilen engelli Şerife Türüdü, Türkiye siyasi tarihine ilk olarak geçti.

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde düzenlenen ilçe kongresine tek aday olarak seçime giren engelli Şerife Türüdü, ilçe başkanı oldu.

"EV HAPSİ YAŞAMAK İSTEMİYORUZ"

"Her derdin devası var" diyen Türüdü, DEVA Partisi’nin kuruluşundan günümüze kadarki geçen süreçte tüm halkın umudu haline geldiğini söyledi. Günümüze kadar sürdürülen sosyal politikalarla engellilerin eve hapsedildiğini, sadaka niteliğinde yardımlardan ibaret olduğunu anımsatan Türüdü, engellilerin yardıma muhtaç olmadığını ve ev hapsi yaşamak istemediklerini söyledi.

Siyasete girme amacının, toplum hayatından dışlanan kader birliği yaptığı engellilere hizmet olduğunu belirten Şerife Türüdü "DEVA Partisi olarak engellerin önündeki engelleri kaldıracağımıza inanıyorum. Engelsiz bir yaşam için mücadelemi siyasi arenada sürdüreceğim" diye konuştu.

01-010.jpg

DEVA Partisi Kurucular Kurulu ve Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi İlker Çelik, trafik kazası sonucu yürüme yetisini kaybettiğini belirterek, ülkedeki tüm engellilerin hakları için mücadele vereceklerini kaydetti.

'ENGELSİZ HAYAT, ENGELSİZ SİYASET' PROJESİ

DEVA Partisi Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Elif Esen ile birlikte "Engelsiz Hayat, Engelsiz Siyaset" Projesi hazırladıklarını ifade eden Çelik, proje kapsamında engellilerin dertlerine deva olacaklarını kaydetti.

Proje kapsamında engellilerin toplum yaşamında karşılaştıkları tüm engelleri ortadan kaldırmayı amaçladıklarını kaydeden Çelik, bu projeyi toplumun her kesimiyle birlikte yürüteceklerini bildirdi. Çelik, Şerife Türüdü'nün ilçe başkanı seçilmesinin bir ilk adım olarak algılanması gerektiğini, bireysel olarak yaklaşım sergileyeceklerini bu tür gelişmelerin engelliler lehine gelişeceğini söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN