Nasipse Adayız konusu ne, oyuncuları kimler? Ercan Kesal'ın ilk sinema filmi

Nasipse Adayız konusu ne, oyuncuları kimler? Ercan Kesal'ın ilk sinema filmi

Festivallerden ödülle dönen 'Nasipse Adayız' sinemaseverlerden beğeni topladı. Ercan Kesal, Selin Yeninci, İnanç Konukçu ve Muttalip Müjdeci'nin başrollerini paylaştığı dram-komedi türünde film, İstanbul'da bir ilçenin belediye başkanlığına aday olmak isteyen bir adamın yaşadıklarına odaklanıyor. İşte fragmanı...

İlk gösterimini Avrupa'nın önde gelen film festivallerinden Rotterdam Film Festivali'nde gerçekleştiren, Türkiye'de ise İstanbul Film Festivali'nde görücüye çıkan, Ercan Kesal'ın yazıp yönettiği 'Nasipse Adayız' filmi, 53. SİYAD Ödülleri'nde; 'En İyi Film', 'En İyi Yönetim', 'En İyi Senaryo', 'En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Performansı', 'En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Performansı' ödüllerine layık görüldü.

NASİPSE ADAYIZ FRAGMAN

ÖDÜL ÜSTÜNE ÖDÜL ALDI

Film son olarak 27. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nin 'Ulusal Uzun Metraj Film' yarışmasında 'En İyi Film', 'En İyi Yönetmen', 'Ayhan Ergürsel En İyi Kurgu Ödülü', 'Yardımcı Rolde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü' ve 'Film Yönetmenleri Derneği En İyi Yönetmen Ödülü' ile beraber toplam 5 dalda ödül alarak törene damga vurmuştu.

İstanbul Film Festivali'nden de 'En İyi Yönetmen', 'En İyi Kurgu' ve 'FIPRESCI En İyi Film' ödülleriyle dönen 'Nasipse Adayız', İstanbul'da bir belediyenin başkan aday adayı olan doktor Kemal Güner’in bir günde geçen trajikomik hikayesini konu alıyor.

NASİPSE ADAYIZ NE ZAMAN ÇEKİLDİ?

Barbru Balasoiu'nun görüntü yönetmenliğini, Ali Aga'nın kurgusunu, Oya Köseoğlu'nun ise sanat yönetmenliğini yaptığı Türkiye-Sırbistan ortak yapımı 'Nasipse Adayız', 30 Ekim 2020 Cuma günü sinemalarda gösterime girdi.

Komedi, dram türünde 1 saat 45 dakika süren film, sinema salonlarında 5 bin 380 kişi tarafından izlendi ve gişede 94 bin 836 TL gelir elde etti. Filmin IMDB puanı 10 üzerinden 6.9 olarak gerçekleşti.

Nasipse Adayız filmi dijital ortamda MUBİ üzerinden bilgisayar, mobil cihazlar ve smart tv'lerden izlenebilir.

2020-10-20-153822.jpg

NASİPSE ADAYIZ KONUSU NE?

Film, İstanbul'da bir ilçenin belediye başkanlığına aday olmak isteyen bir adamın yaşadıklarına odaklanıyor. Doktor Kemal Güner, İstanbul'da bir ilçenin belediye başkanlığına aday olmaya karar verir. Bunun için vakit kaybetmeden çalışmalara başlayan Güner, delice bir koşuşturmanın içine girer. Bir Numara'nın gözüne girip aday olmayı başarabilmek için her yolu deneyen Güner, heyecanla adaylığının açıklanacağı geceyi beklemeye başlar. Ancak büyük gün gelip çattığında beklenmedik olaylarla karşı karşıya kalır.

NASİPSE ADAYIZ OYUNCULARI KİMLER?

Filmin kadrosunda Ercan Kesal, Selin Yeninci, İnanç Konukçu ve Muttalip Müjdeci yer alırken Nazan Kesal ve Valeriu Andriuta kadroya konuk olarak eşlik ediyor.

Yapımcılığını Ay Yapım, Poyraz Film, Thalia Production ve Living Pictures gerçekleştirdiği film Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Sırbistan Film Fonu tarafından desteklendi.

NASİPSE ADAYIZ FİLM AFİŞİ

0996998-jpg-r-1920-1080-f-jpg-q-x-xxyxx.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN