Sen Hiç Ateş Böceği Gördün mü konusu ne, oyuncuları kimler? 22 yıl sonra filmi çekildi

Sen Hiç Ateş Böceği Gördün mü konusu ne, oyuncuları kimler? 22 yıl sonra filmi çekildi

'Sen Hiç Ateş Böceği Gördün mü?' tiyatro oyunu, ilk sahnelenmesinden 22 yıl sonra sinema filmi olarak izleyiciyle buluştu. Sinema salonlarının kapalı olmasından dolayı Netflix'te yayınlanan filmde, üstün zekalı Gülseren'in hikayesinin yanı sıra Türkiye'nin yıllar içerisinde geçirdiği değişime de yer veriliyor. İşte detaylar...

Yılmaz Erdoğan'ın 2000'li yıllarda çok uzun süre kapalı gişe oynayan tiyatro oyunu 'Sen Hiç Ateş Böceği Gördün mü?' bu kez film formatında Netflix'te izleyiciyle buluştu. Platformdaki yerini almasıyla beğeni toplayan Sen Hiç Ateş Böceği Gördün mü nerede çekildi, merak konusu oldu. İstanbul'da çekilen filmin bazı sahneleri Avrupa Yakası'ndaki Suriçi'nde yer alan Balat semtinde çekildi. Ev sahneleri ise Kocaeli'nin Darıca ilçesinde yer alan Mint yapım şirketine ait film platolarında çekildi. Bazı sahnelerin çekimleri ise İstanbul'un Asya Yakası'nda yer alan ve uzun zamandır dizi-film için kullanılan eski Beykoz Kundura Fabrikası'nda yapıldı.

SEN HİÇ ATEŞ BÖCEĞİ GÖRDÜN MÜ FRAGMAN

SEN HİÇ ATEŞ BÖCEĞİ GÖRDÜN MÜ FİLMİ NE ZAMAN?

Online dizi-film platformu Netflix'ten yapılan açıklamaya göre, 'Sen Hiç Ateş Böceği Gördün mü?' filmi 9 Nisan 2021 Cuma günü içerik kütüphanesindeki yerini aldı.

Daha önce tiyatro oyununda Demet Akbağ'ın canlandırdığı karakteri bu kez filmde Ecem Erkek oynuyor. İlk tanıtımda önce orijinal versiyondan görüntüler aktarılırken, daha sonra Ecem Erkek'in performansına birkaç sahneyle yer veriliyor.

SEN HİÇ ATEŞ BÖCEĞİ GÖRDÜN MÜ KONUSU NE?

İlk kez 1999 yılında sahnelenen tiyatro oyununun konusu şöyle: 1948 yılında İstanbul'da doğan Gülseren, dört rakamlı sayıları aklından çarpabilen üstün zekalı bir kadındır. Oyun 50 yıllık bir dönemde, arka planda Türkiye'nin panoraması eşliğinde Gülseren'in hayatından kesitler sunmaktadır.

SEN HİÇ ATEŞ BÖCEĞİ GÖRDÜN MÜ OYUNCULARI KİMLER?

Yapımcılığını Netflix'in yaptığı, senaryosunu Yılmaz Erdoğan'ın kaleme aldığı, yönetmen koltuğunda Andaç Haznedaroğlu'nun oturduğu Sen Hiç Ateş Böceği Gördün mü filmi oyuncu kadrosunda; Ecem Erkek, Yılmaz Erdoğan, Atakan Çelik, Merve Dizdar, Devrim Yakut, Ushan Çakır, Bülent Çolak, Engin Alkan gibi isimler yer alıyor.

SEN HİÇ ATEŞ BÖCEĞİ GÖRDÜN MÜ AFİŞİ

2138013-jpg-r-1920-1080-f-jpg-q-x-xxyxx.jpg

SEN HİÇ ATEŞ BÖCEĞİ GÖRDÜN MÜ TİYATRO OYUNU HAKKINDA

Yılmaz Erdoğan'ın yazıp yönettiği 'Sen Hiç Ateş Böceği Gördün mü?' ilk kez 23 Ocak 1999'da sahnelendi. Oyunda Yılmaz Erdoğan ile birlikte Demet Akbağ, Zerrin Sümer, Şebnem Sönmez, Metin Kalender, Sinan Bengier, Salih Kalyon, Ayberk Atilla, Bican Günalan ve Neslihan Yeldan rol aldı. 504 kez sahnelenen, yaklaşık 1 milyon kişi tarafından seyredilen 'Sen Hiç Ateş Böceği Gördün mü?' tiyatro oyunu birçok ödüle de layık görüldü.

AFİFE TİYATRO ÖDÜLLERİ

* Cevat Fehmi Başkut Özel Ödülü: Yılmaz Erdoğan
* Yılın En Başarılı Müzikal ya da Komedi Kadın Oyuncusu: Demet Akbağ
* Yılın En Başarılı Yardımcı Kadın Oyuncusu: Şebnem Sönmez
* Yılın En Başarılı Sahne Müziği: Metin Kalender

AVNİ DİLLİGİL TİYATRO ÖDÜLLERİ

* En İyi Yapım: Sen Hiç Ateş Böceği Gördün mü?
* Yılın En Başarılı Yazarı: Yılmaz Erdoğan
* Yılın En Başarılı Yardımcı Kadın Oyuncusu: Zerrin Sümer
* Yılın En Başarılı Tiyatro Müziği: Metin Kalender

3014231-0f0129cd401cadd637d69a2e02c527ac.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN