Bir Zamanlar Kıbrıs konusu ne, oyuncuları kimler? Kıbrıs Türk halkının istiklal mücadelesi!

Bir Zamanlar Kıbrıs konusu ne, oyuncuları kimler? Kıbrıs Türk halkının istiklal mücadelesi!

Kıbrıs'ta Türk halkının sistematik baskı ve şiddete maruz kalmaya başladığı yılları anlatan 'Bir Zamanlar Kıbrıs' dizisi, birinci bölümüyle 1 Nisan 2021 Perşembe günü TRT 1'de izleyiciyle buluşacak. Dizinin çekimleri Kuzey Kıbrıs'ta gerçekleştiriliyor. İşte, Bir Zamanlar Kıbrıs hakkında bilgiler...

Tarihi gerçekler çerçevesinde, Kıbrıs Türklerinin varoluş mücadelesini ekrana taşıyacak olan, adada yaşanan gerçek olaylardan yola çıkarak kaleme alınan 'Bir Zamanlar Kıbrıs' dizisi, Kıbrıs olaylarının şiddetlenmeye başladığı 1963 yılı itibarıyla ekranlara gelecek.

Kıbrıs Türklerinin varoluş mücadelesini anlatan dizinin galası 1 Nisan 2021 Perşembe günü Gazimağusa'da Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı'nda yapılacak. Dizinin 500 milyon izleyiciye ulaşması bekleniyor.

BİR ZAMANLAR KIBRIS FRAGMAN

BİR ZAMANLAR KIBRIS NE ZAMAN, HANGİ KANALDA?

Kıbrıs Türk halkının haklı davasına büyük güç verecek Bir Zamanlar Kıbrıs dizisi, 1 Nisan 2021 Perşembe günü saat 20.00'de TRT 1'de yayınlanmaya başlayacak. Gerçek kahramanların yaşam mücadeleleri, aşkları, ayrılıkları ve hüsranları ekranlara gelecek. Bir Zamanlar Kıbrıs'ın tüm bölümlerini TRT İzle platformundan şifresiz ve ücretsiz izlemek mümkün.

BİR ZAMANLAR KIBRIS KONUSU NEDİR?

1963, Kıbrıs'ta Türkler ve Rumlar yan yana sorunsuzca yaşamaktadır. Adanın pastoral coğrafyasında neşeli hayatlarını süren sakız tüccarı Dereli ailesi, Kanlı Noel olarak bilinen olayların başlaması ile diğer Türk aileler gibi saldırıya uğrar. Birbirlerinden ayrı düşen aile fertleri kasabalarından sürülüp zorunlu bir göçe başlarken ailenin başındaki Kemal Dereli kendi ailesiyle birlikte göç yolundaki binlerce Türk’ün lideri haline gelir. Kıbrıs'ta yaşam mücadelesi sürerken Türkiye'den adaya gizli görevle yollanan Ankaralı ise Lefkoşa'da olayların seyrini değiştirir. Adada gizli kahramana dönüşen Ankaralı ve ayrı düştüğü nişanlısının hasretle ve yaşam mücadelesi ile harmanlanan aşkı da Dereli ailesinin hikayesi ile iç içe geçer.

b96cea6d-cf50-4b20-84fb-1efe163033da.jpg
Devrim Saltoğlu (Rauf Denktaş)

BİR ZAMANLAR KIBRIS OYUNCULARI KİMLER?

TMC Film'in yapımcılığını üstlendiği, Emre Özdür ve Başar Başaran'ın senaryosunu yazdığı, yönetmenliğini Hakan İnan'ın yaptığı Bir Zamanlar Kıbrıs oyuncu kadrosunda; Ahmet Kural (Kemal Dereli), Devrim Saltoğlu (Rauf Denktaş), Serkan Çayoğlu (Ankaralı), Pelin Karahan (İnci Dereli), Tayanç Ayaydın (Samson), Gülper Özdemir, Hasan Küçükçetin, Miray Akay, Deniz Baytaş, Ahmet Sömers, Hakan Güner, Nebil Sayın, Emre Törün, Bade Arazlı gibi isimler yer alıyor.

BİR ZAMANLAR KIBRIS NEREDE ÇEKİLİYOR?

Güçlü oyuncu kadrosuyla beğeni toplayan Bir Zamanlar Kıbrıs dizisinin çekimleri Kuzey Kıbrıs'ın başkenti Lefkoşa ve Gazimağusa'nın yanı sıra Yavru Vatan'ın çeşitli bölgelerinde gerçekleştiriliyor. Çekimlerin bir bölümü Geçitkale beldesine bağlı olan İncirli Mağara'da yapıldı. Türkiye'deki sahneler ise Mersin ve İstanbul'da çekildi.

b3c2c9b2-549e-45b2-acd8-fffc241e4357.jpg
Ahmet Kural, Pelin Karahan, Tayanç Ayaydın, Gülper Özdemir, Serkan Çayoğlu

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN