24 Nisan öncesi kritik bekleyiş: Erdoğan-Biden görüşmesi bugün olabilir

24 Nisan öncesi kritik bekleyiş: Erdoğan-Biden görüşmesi bugün olabilir

24 Nisan öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Biden'ın telefon görüşmesi yapması bekleniyor. Görüşme çabası ABD basınında, Biden'in 1915 olaylarını 'soykırım' olarak tanıyacağına yönelik haberlerin çıkmasının ardından geldi.

ABD'de başkanlık seçimleri sonrası Ankara-Washington hattında gerçekleşmesi beklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden arasındaki görüşmenin bugün yapılması bekleniyor. 

Görüşmenin bugün yapılması için diplomatların çalıştığı belirtilirken, görüşmenin iki liderin iklim zirvesinde dün ilk defa bir araya gelmesinin ardından planlandığı öğrenildi. 

ANKA'nın haberine göre, görüşme çabası ABD basınında Biden'in 1915 olaylarını 'soykırım' olarak tanıyacağına yönelik haberlerin çıkmasının ardından geldi. 

Öte yandan ABD Başkanı Biden'ın 24 Nisan'da yapacağı açıklama öncesi 100'den fazla ABD üyesi mektup yazarak Ermeni iddialarından 'Ermeni Soykırımı' diye bahsetmesini istemişti. The New York Times ve Wall Street Journal ise Biden'ın 24 Nisan'da 'Ermeni Soykırımı' ifadesini kullanmaya hazırlandığını yazmıştı.

NE OLMUŞTU?

Ankara, 21 Ocak'ta göreve başlayan Biden ile Erdoğan arasında telefon görüşmesi gerçekleşmesi için Kasım 2020'den bu yana birçok girişimde bulunmuştu.

Biden, bu telefon taleplerine olumlu cevap vermemişti iki lider ancak iklim zirvesinin yapıldığı sanal ortamda bir araya gelmişti.

Biden, Rusya'ya yönelik yaptırım kararından önce de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonla görüşerek kararını iletmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN