Erdoğan açıkladı: Öğrenciler bazı dersleri kıdemli hocalardan alabilecek

YÖK Anadolu Projesi Tanıtım Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 genç üniversitede okuyan öğrencilerin derslerini kıdemli hocalardan alabileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, YÖK Anadolu Projesi ile 15 genç üniversitede okuyan öğrencilerin bazı derslerini, 12 üniversitede görev yapan kıdemli hocalarından alacağını açıkladı. Erdoğan, hazırlıkları tamamlanan YÖK Akademik Kariyer Liyakat Projesi'nin önümüzdeki haftadan itibaren uygulamaya geçeceğini söyledi.

ÜNİVERSİTELERDE KIZ ÖĞRENCİLERİN ORANI YÜZDE 49'A YÜKSELDİ

Üniversitelerde kız öğrenci oranın arttığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Daha önce yüzde 42 düzeyinde olan kız öğrencilerimizin oranı bu yıl itibarıyla yüzde 49'a yükseldi." dedi.

Erdoğan, "Tek tipçi anlayıştan uzaklaşan üniversitelerimiz, farklı değerler üretir hale gelerek birbirinin kopyası olmaktan çıkmıştır." diye konuştu.

"Kişisel ve zümrevi çıkarlarını 'demokrasi ve özgürlük' maskesi altında pazarlayanların gerçek yüzlerini ortaya dökmeyi sürdüreceğiz." diyen Erdoğan, "Eski Türkiye'nin alışkanlıklarıyla, hükümranlık alanlarını korumanın peşinde olanlar da var ama onlar da bu ülkenin üniversitesi olduklarını anlayacaklar." ifadesini kullandı.

Bölgesel Kalkınma Odaklı Üniversiteler konusunda Erdoğan, "Anadolu bozkırlarında kurulan üniversitelerin ülkemizin kalkınmasına katkı sağlamasını hedefliyoruz." dedi.

ÖĞRENCİLER KIDEMLİ HOCALARDAN DERS ALABİLECEK

Yeni üniversitelerde okuyan öğrencilerin eski üniversitede görev yapan hocalardan ders alabileceğini açıklayan Erdoğan şunları kaydetti:

"15 genç üniversitemizin proje kapsamına alınan 63 bölümdeki öğrenciler derslerini kıdemli hocalardan alacaklar. Burada önemli olan projenin gönüllülük esasıyla yürütülmesidir. Bartın Üniversitesi ile İTÜ ve ODTÜ, Bayburt Üniversitesi ile Gazi, Bingöl ile Erciyes ve İstanbul Üniversitesi, Muş Alpaslan Üniversitesi ile Çukurova Üniversitesi eşleştirmeleri böyledir. Mesela Munzur Üniversitesi Kimya bölümünde okuyan bir öğrencimiz İTÜ'den ders alabilecek. "

YÖK AKADEMİK KARİYER LİYAKAT PROJESİ

YÖK Akademik Kariyer Liyakat projesi hakkında değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadelere yer verdi:

"YÖK'ün uygulamaya koyacağı önemli bir projenin müjdesini vermek istiyorum. YÖK Akademik Kariyer Liyakat projesidir. Doktoralı insan kaynağının daha şeffaf bir şekilde istihdamına imkan sağlamaktır. Türk veya yabancı uyruklu doktorasını tamamlamış tüm akademisyen adaylarımız ile, öğretim üyesi arayan üniversitelerimiz bu platformda bir araya geleceğiz. Önümüzdeki haftadan itibaren uygulamaya geçiriyoruz. Dünyanın önde gelen üniversitelerin saygın hocalarının uzaktan eğitim yoluyla ülkemizde ders vermesine imkan sağlanmasıdır."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN