Ertan Tatlıcıoğlu kimdir, nereli? Koronavirüsten vefat eden Ertan Tatlıcıoğlu kaç yaşındaydı?

Ertan Tatlıcıoğlu kimdir, nereli? Koronavirüsten vefat eden Ertan Tatlıcıoğlu kaç yaşındaydı?

Koronavirüs (corona virüsü) hastalığına yakalanan Prof. Dr. Ertan Tatlıcıoğlu, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde görevli Ertan Tatlıcıoğlu'nun vefatı, sevenlerini yasa boğdu. KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı yayınladığı taziye mesajında, yıllar önce kendisinin hayatını kurtardığını ve çok üzgün olduğunu söyledi. İşte, 'Ertan Tatlıcıoğlu biyografisi'...

'Ertan Tatlıcıoğlu kimdir, nereli, kaç yaşında?', 'Ertan Tatlıcıoğlu koronavirüsten mi öldü?' sorularının yanıtları internette araştırılıyor. Türk Tabipleri Birliği, emekli Prof. Dr. Ertan Tatlıcıoğlu'nun corona virüs salgın hastalığına yenik düştüğünü açıkladı. Ertan Tatlıcıoğlu'nun vefatının ardından sosyal medyadan binlerce başsağlığı mesajları paylaşıldı. İşte, 'Ertan Tatlıcıoğlu'nun hayatı'...

ERHAN TATLICIOĞLU NEDEN ÖLDÜ?

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı'nın emekli öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ertan Tatlıcıoğlu, tedavi gördüğü hastanede koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Tatlıcıoğlu'nun Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olduğu, birçok cerrahı yetiştirdiği öğrenildi.

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı hayatını kaybeden Tatlıcıoğlu için taziye mesajı yayınladı.

Akıncı, mesajında, "Aynı toprakların insanı, değerli bilge bir profesör, deneyimi sayesinde yıllar önce hayatımızı kurtarmış yetenekli bir cerrah; ama en önemlisi güvenilir bir dostu, sevgili Ertan Tatlıcıoğlu'nu kaybettik. İki hafta kadar önce telefonda konuştuğumuzda hiç bir sağlık sorunu olmayan bu dostumuzu da ne yazık ki Ankara'da koronaya kurban verdik. Kendisine Allah'tan rahmet dilerken sevgili eşi ve oğlunun acısını paylaşıyorum. Tüm yakınlarının, sevenlerinin Leymosun'luların ve Kıbrıs Türk halkının başı sağolsun" dedi.

Türk Tabipleri Birliği de sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda, "Değerli meslektaşımız Emekli Prof. Dr. Erkan Tatlıcıoğlu'nu COVID-19 nedeniyle kaybettik. Ailesine ve tüm sağlık camiasına başsağlığı diliyoruz" mesajına yer verdi.

ERTAN TATLICIOĞLU KİMDİR?

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Aynı fakültede genel cerrahi anabilim dalında ihtisasa başlayıp uzman olduktan sonra, aynı anabilim dalında devam ederek 1978 de doçent oldu. Üniversite eğitimi sırasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Erenköy'e çıkan mücahitler arasında yer aldı.

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin kuruluş aşamasında görevle 7 yıl kadar orada genel cerrahi anabilim dalında çalışmaya devam ederek 1987 yılında profesör olmaya hak kazandı.

Ertan Tatlıcıoğlu, 1989 yılından itibaren de tekrar Ankara'ya dönerek akademik kariyerimi Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi genel cerrahi anabilim dalında sürdürdü.

Kariyeri boyunca anabilim dalı başkanlığı, cerrahi bilim dalları bölüm başkanlığı, fakülte ve yönetim kurulları üyelikleri gibi idari görevlerde, ayrıca 'Ankara Cerrahi Derneği' ve 'Türk Cerrahi Derneği' üyelikleri ve sekreterlik, başkanlık görevlerinde bulundu.

Ertan Tatlıcıoğlu, Dünya Hepatopankreatikobilier, Cerrahi Derneği kurucu üyesiydi.

Kariyerim boyunca bir süre ABD'de bulunup 'karaciğer trannsplantasyonu' konusunda çalışmalar yaptı. Yurt içinde ve yurt dışında pek çok makale ve kitap yazdı.

Emekli Prof. Dr. Ertan Tatlıcıoğlu, koronavirüs (corona virüsü) salgın hastalığı nedeniyle 23 Eylül 2020 Çarşamba günü yaşamını yitirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN