Refahiye balı tescillendi

Refahiye balı tescillendi

Refahiye balı için Türk Patent ve Marka Kurumuna 2018 yılında yapılan ’coğrafi işaret’ başvurusu onaylanarak "Coğrafi İşaret Tescil Belgesi" alındı

Erzincan’ın Refahiye ilçesinde geniş yaylaları, meraları, doğası, iklimi ve zengin çiçeklerinden oluşan Refahiye balı için 21 Aralık 2018 tarihinde Türk Patent ve Marka kurumuna başvurusu yapıldı. 18 Eylül 2019 tarihinde ise tescillenerek "Coğrafi İşaret Tescil Belgesi" alındı.Konuyla ilgili açıklama yapan Refahiye Kaymakamı Eyüp Kaykaç, "Refahiye de arıcılık tarihi eski yıllara dayanmakta olup, yöremizin başlıca gelir kaynakları arasındadır. Refahiye balı coğrafi işareti tescillenerek yöremizde belirtilen niteliklere göre üretim yapan üreticilerimize koruma kalkanı sağlayacaktır. Ayrıca ürünün pazarlaması, ihracatı da alınan markadan sonra daha da kolaylaşacaktır. Erzincan da Cimin üzümü, Erzincan bakır ve el işletmeciliği sanatı, Erzincan tulum peyniri olmak üzere 3 adet coğrafi işaret almış, ürün bulunmaktadır. 4’üncü coğrafi işaretli ürün ise Refahiye ilçemize özgü Refahiye balı oldu” dedi.

ERZİNCAN/İHA


(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN