Fotoğraftan video nasıl yapılır? Eski fotoğrafları canlandıran uygulama: Deep Nostalgia

Fotoğraftan video nasıl yapılır? Eski fotoğrafları canlandıran uygulama: Deep Nostalgia

Sosyal medyada paylaşılan 2. Abdülhamid'in fotoğraflarının hareketlendirilmiş hali, yüz canlandırma teknolojisinin son örneklerinden biri oldu. MyHeritage adlı firmanın hizmete sunduğu Deep Nostalgia uygulamasıyla, fotoğraflarda yer alan insan yüzleri canlandırılarak videoya dönüştürülebiliyor. İşte detaylar...

Soy ağacı sitesi MyHeritage, deepfake teknolojisi kullanarak fotoğrafları canlandıran Deep Nostalgia uygulamasını hizmete sundu.

Hayatını kaybetmiş akrabalarınızın fotoğraflarını canlı gibi hareket ettiren Deep Nostalgia'da, videoların kötüye kullanılmaması için ses özelliği yer almıyor.

ESKİ FOTOĞRAFLARI CANLANDIRAN UYGULAMA HANGİSİ?

Şirket bazılarının 'ürkütücü', bazılarınınsa 'büyülü' bulacağı uygulamasının nostaljik amaçla yapıldığını belirterek, kullanım amacının 'atalarınızı hayata döndürmek' olduğunu ifade etti.

Son günlerde sosyal medyada paylaşılan 2. Abdülhamid gibi tarihi figürlerin canlandırılması, MyHeritage Deep Nostalgia adlı uygulama aracılığıyla gerçekleştirildi.

DEEP NOSTALGIA NASIL KULLANILIR?

MyHeritage'in www.myheritage.com.tr/deep-nostalgia internet adresine girerek ana sayfada yer alan 'Fotoğraf Yükle' butonuna basarak dilediğiniz görseli canlandırabilirsiniz. 30 saniye süren yükleme işleminin ardından sistemin algıladığı insan yüzleri, sağa sola hareket eden ve gülümseyen bir videoya dönüştürülüyor. Dilerseniz videoyu ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Fotoğrafları videoya çevirme işlemi için siteye üye olmak gerek gerekiyor. İlk 10 fotoğraf canlandırma işleminin ücretsiz olduğunu, daha sonra sitenin ücret istediğini belirtelim. Dilerseniz web sitesi yerine MyHeritega'in Apple Store ve Google Play Store mobil uygulamalarını yükleyerek de gerçekleştirebilirsiniz.

ESKİ FOTOĞRAFLARI CANLANDIRMA UYGULAMASI İÇİN TIKLAYIN

2021-03-01-162242.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (20)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
20 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN