Ziraat Bankası reklamındaki Kemal Sunal gerçek mi? Reklam nasıl çekildi, kim oynadı?

Ziraat Bankası reklamındaki Kemal Sunal gerçek mi? Reklam nasıl çekildi, kim oynadı?

Kemal Sunal reklamı nasıl çekildi, merak konusu oldu. 2000 yılında hayatını kaybeden Kemal Sunal, 'deepfake' teknolojisi sayesinde başarılı bir montajla gerçekmiş gibi Ziraat Bankası'nın yeni reklam filmine yerleştirildi. Usta oyuncunun ses tonu da dijital yöntemle birebir uyarlandı. İşte, Ziraat Bankası Kemal Sunal kamera arkası...

Ziraat Bankası'nın 157. yılına özel olarak yayınladığı reklam filminde Kemal Sunal'ın reklam filminde nasıl oynatıldığı merak konusu oldu. Zira, merhum oyuncunun görünüşü tıpa tıp karakterle canlandırıldı. Başarılı bir dijital montaj çalışmasıyla jestleri, mimikleri ve sesi reklam filmine yerleştirilen Kemal Sunal bir kez daha tebessümle yâd edildi...

ZİRAAT BANKASI KEMAL SUNAL REKLAMI

ZİRAAT BANKASI REKLAMINDAKİ KEMAL SUNAL GERÇEK Mİ?

Ziraat Bankası'nın Kemal Sunal'lı reklamı, mevcut bir görüntü veya videoda yer alan bir kişinin, yapay sinir ağları kullanılarak bir başka kişinin görüntüsüyle değiştirilerek yapılan 'deepfake' adlı yöntemle hazırlandı. Kemal Sunal'ın yüzü ve mimikleri deepfake teknolojisiyle reklama dahil edildi.

Deepfake sayesinde, görüntüsü elde edilen bir kişinin yüzü herhangi bir videoda bulunan başka bir kişinin yüzü yerine kullanılabiliyor. Teknolojinin ilerlemesiyle ortalama bir bilgisayarda dahi bu montaj tekniklerini kullanmak mümkün. Reklam filminde yüzü montajlanarak Kemal Sunal'a birebir benzetilen oyuncuyu ise Mehmet Kurt oynadı.

KEMAL SUNAL REKLAMI NASIL YAPILDI?

Ziraat Bankası'nın 157. yılı için hazırladığı reklam filminde, Kemal Sunal gülüşü ve kendine has üslubuyla yer alıyor. Deepfake yöntemiyle reklamda yer alan Kemal Sunal, birbirlerine güldükleri için tartışan çocuklarla sohbet ediyor. Unutulmaz oyuncu, gülmenin ne kadar güzel bir eylem olduğunu anlatıyor ve sonunda çocuklarla 'selfie' fotoğraf çekiliyor.

Bu reklam filminden önce de yine Ziraat Bankası'nın bir reklamında, Yeşilçam sinemasının ünlü isimleri gerçekten oynamış gibi filme yerleştirilmişti.

ZİRAAT BANKASI YEŞİLÇAM REKLAMI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN