Özdemir Erdoğan kimdir, kaç yaşında, nereli? Zeki Müren hakkında 'cinsiyetçi' sözler

Özdemir Erdoğan kimdir, kaç yaşında, nereli? Zeki Müren hakkında 'cinsiyetçi' sözler

Zeki Müren'e 'Paşa' takma ismiyle ilgili cinsiyetçi sözler sarf eden Özdemir Erdoğan, eleştiri oklarının hedefi oldu. Ünlü müzisyen, geçmişten günümüze popüler olan; Sevdim Seni Bir Kere, İkinci Bahar, Gurbet gibi birçok şarkının söz ve müziğini yapmasıyla biliniyor. İşte, Özdemir Erdoğan biyografisi...

Unutulmaz Yeşilçam filminin müziklerini yapan ve kült olmuş birçok şarkının sözlerinin sahibi olan Özdemir Erdoğan'ın merhum Zeki Müren için sarf ettiği cinsiyetçi sözler, kamuoyunun tepkisini topladı. Halk TV'de Enver Aysever'e konuk olan Özdemir Erdoğan, Zeki Müren'in ilk çıktığı zamanlarda çok iyi şarkı söylediğini fakat daha sonra özel hayatı nedeniyle kötü örnek olmaya başladığını savundu.

ÖZDEMİR ERDOĞAN, ZEKİ MÜREN'E NE DEDİ?

Özdemir Erdoğan, 1996'da yaşamını yitiren Zeki Müren ile ilgili şunları söyledi: "Zeki Müren 1952 senesinde çıktığı vakit, smokiniyle 1. sınıf şarkı söyleyen biriydi. Sesi de pırlanta gibi çok güzel bir sesti.

Ama özel hayatı sebebiyle 60'ların sonunda kötü şarkı söylemeye başladı ve kötü örnek olmaya başladı. ya bu adama Paşa dediler! Bir Allah'ın kulu Paşası çıkıp da, 'Ya buna Madam deyin, başka bir şey söyleyin ama Paşa demeyin orduyu ilgilendiriyor bu' demedi.

Böyle bir şey olur mu? Özel hayatı bozulmuştur, mini eteğiyle körüklenmiştir. Rol model olmuştur. Sonra bir sürü kötü örnekleri çıktı. Elton John hiçbir zaman böyle pespayelik yapmadı. Piyanosunun başına oturdu adam gibi çıktı şarkı söyledi."

Özdemir Erdoğan'ın Zeki Müren'in cinsel tercihlerine yönelik söylediği cinsiyetçi ifadeler, sosyal medyada tepki çekti. Erdoğan hakkında binlerce mesaj paylaşıldı.

ÖZDEMİR ERDOĞAN'IN HAYATI

17 Haziran 1940 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. 2021 yılı itibarıyla 81 yaşındadır.

Özdemir Erdoğan'in annesi Ermeni, babaannesi Çerkes, babası ise Karadenizlidir. Annesi batı klasik müziği piyanisti ve dayısı keman ve piyano çalan klasik müzik sanatçısıydı. İlk eğitimini ailesi aracılığıyla küçük yaşlarda aldı.

1940 ile 1950'li yılların arasının kendine özgü koşulları, Özdemir Erdoğan'ın resmi bir sanat eğitimi almasını engelleyen önemli faktörlerden biridir. Diğer bir husus da, babasının mutlak bir temel eğitim arzu etmesidir. 15-16 yaşına kadar süren bu eğitim sürecinde Özdemir Erdoğan'ın sanatsal konulara yatkınlığı belirlenmiş ve bu durum okullardaki öğretmenlerce de desteklendi.

1960 yılında Kadıköy Ticaret Lisesi'nden mezun oldu ve askerliğini yedek subay öğretmen olarak Adıyaman, Besni Araplar köyünde başöğretmen olarak tamamladı.

Söz ve müziği kendisine ait olan bazı şarkılar şöyle:

* Sevdim Seni Bir Kere
* İkinci Bahar
* Pervane
* Baharda Kuşlar Gibi
* Küçük Bir Aşk Masalı
* Karlı Kayın Ormanında
* Kim Bilir
* Gurbet (Kemal Sunal'ın Çöpçüler Kralı filminin müziği)
* Bebek
* Elif Dedim
* Aşkın Tortusu Kalır
* Paranın Ne Önemi Var
* Bir Garip Yolcu
* Samanyolu
* Fahriye Abla
* Duyduk Duymadık Demeyin
* Bu Son Olsun
* Deniz ve Mehtap
* Sensiz Saadet
* Herkes Kendine Benzer
* Dağlar Dağlar
* Yak Bir Sigara

ÖZDEMİR ERDOĞAN GURBET ŞARKISI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN