Selçuk Tekay kimdir? Neden öldü, kaç yaşındaydı? İşte Selçuk Tekay eserleri

Selçuk Tekay kimdir? Neden öldü, kaç yaşındaydı? İşte Selçuk Tekay eserleri

'Beraber Yürüdük Biz Bu Yollarda' adlı şarkının bestesinin sahibi Selçuk Tekay'ın 68 yaşında vefat ettiği öğrenildi. Ünlü keman virtüözü; Müzeyyen Senar, Zeki Müren, Emel Sayın, Bülent Ersoy, Muazzez Abacı gibi birçok meşhur şarkıcının albüm yönetmenliğini yapmıştı. İşte, Selçuk Tekay biyografisi...

Müzik camiasına çok sayıda güfte ve beste vermesiyle bilinen Selçuk Tekay yaşamını yitirdi. Ünlü müzisyenin ölüm haberini şarkıcı Emel Sayın duyurdu.

Sayın, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Söyleyecek söz bulamıyorum, çok ama çok üzgünüm. Mekanın cennet olsun Selçuk Tekay. Ailene ve tüm sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum" ifadelerini kullandı.

depophotos-15960316-16-9-1623643889.jpg

SELÇUK TEKAY'IN HAYAT HİKAYESİ

1953 yılında Kars'ın Kağızman ilçesinde dünyaya geldi. İstanbul Vefa Lisesi'nden mezun oldu. Üniversitede konservatuvar eğitimi aldı. Emin Ongan, Feridun Darbaz, Teoman Önaldı gibi hocalardan dersler aldı.

100'e yakın albümün yönetmenliğini yapan Selçuk Tekay; Müzeyyen Senar, Zeki Müren, Emel Sayın, Bülent Ersoy, Muazzez Abacı ve daha birçok ünlü şarkıcının gerek sahne, gerekse albüm çalışmalarını yönetti.

1991 yılında 'Vurgun' adlı bestesiyle, 1992'de 'Beraber Yürüdük Biz Bu Yollarda' adlı bestesiyle, 1993 yılında 'Yorgunum Dostlarım' adlı bestesiyle 'Altın Kelebek Yılın Bestecisi Ödülü'nü aldı.

Selçuk Tekay, kemanıyla çıktığı yolda gerek besteleriyle, gerek yönetmen olarak birçok yapımda yer aldı. Universal Music kadrosunda şef olarak çalıştı.

1991 yılında Elif Maner ile evlendi. Eşi Kasım 2011'de boşanma davası açtı.

Selçuk Tekay, 13 Haziran 2021 Pazar günü 68 yaşında hayatını kaybetti. Başarılı müzisyenin ölüm nedenine ilişkin bir açıklama yapılmadı.

2021-06-14-104908.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN