‘Yorgunum Dostlarım’ın bestecisi vefat etti

‘Yorgunum Dostlarım’ın bestecisi vefat etti

‘Yorgunum Dostlarım’, ‘Hatıralar Sarmış Dört Bir Yanımı’ gibi akıllara kazınan şarkılara imza atan güfte yazarı, besteci ve keman virtüözü Selçuk Tekay vefat etti. 68 yaşındaki usta ismin, kalp krizi sonucu yaşama veda ettiği belirtildi.

SALİHA SULTAN | KARAR

Türk müziğine beste ve güfteleriyle damga vuran keman virtüözü Selçuk Tekay vefat etti. Üzücü haberi bu akşam saatlerinde ünlü sanatçı Emel Sayın duyurdu. Sayın paylaşımında, "Söyleyecek söz bulamıyorum, çok ama çok üzgünüm. Mekanın cennet olsun Selçuk Tekay. Ailene ve tüm sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum" ifadelerini kullandı.

Yaptığı bestelerle özellikle 1990'lı yıllarda damgasını vuran müzisyen Tekay, Zeki Müren, Müzeyyen Senar, Emel Sayın, Bülent Ersoy, Muazzez Abacı, Ebru Gündeş, Sibel Can, Adnan Şenses gibi pek çok sanatçının albümlerinde veya sahne çalışmalarında gerek besteleriyle, gerek yönetmen olarak başarılı işler yaptı.

muzisyen2.jpg

1980'lerde LP albüm çıkaran sanatçı, kendi ifadesi ile ‘solistlik ona göre olmadığı’ için orkestra çalışmalarına devam etti. Tekay, ‘Hatıralar Sarmış Dört Bir Yanımı’, ‘Vurgun”, ‘Yorgunum Dostlarım’, ‘Unuturum Diye Yorma Kendini’, ‘Dün Gece Aklımda Yine Sen Vardın’, ‘Aradığın Aşkı Söyle Buldun mu?’, ‘Ben Aşkı Ölümsüz Bilenlerdenim’ gibi akıllara kazınan birçok besteye imza attı.

Tekay ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mitinglerde kullandığı, sözleri Aşkın Tunay’a ait ‘Beraber Yürüdük Biz bu yollarda’ şarkısının bestecisi olarak da biliniyor.

Tekay’ın vefat haberinin ardından sosyal medyada baş sağlığı mesajları art arda geldi…

SELÇUK TEKAY KİMDİR?

Selçuk Tekay, 1953 yılında Kars’ın ilçesi Kağızman’da doğdu. Vefa Lisesi ve Konsevatuvar eğitiminden sonra Emin Ongan, Feridun Darbaz, Teoman Önaldı gibi hocalardan istifade etti. 100’e yakın albüm yönetmenliği yapan Tekay, Müzeyyen Senar, Zeki Müren, Emel Sayın, Bülent Ersoy, Muazzez Abacı ve daha birçok ünlü sanatçının gerek sahne, gerekse albüm çalışmalarını yönetti.

1991 yılında vurgun adlı bestesiyle 1992’de ‘Beraber yürüdük biz bu yollarda’, 1993 yılında da ‘Yorgunum Dostlarım’ adlı besteleriyle “Altın Kelebek Yılın Bestecisi Ödülü”nü aldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN