Gülden Karaböcek kimdir, kaç yaşında, nereli? Ablası Neşe Karaböcek ile neden küs?

Gülden Karaböcek kimdir, kaç yaşında, nereli? Ablası Neşe Karaböcek ile neden küs?

Gülden Karaböcek ve ablası Neşe Karaböcek, arabesk-fantezi müziğin ilk temsilcileri arasında yer alıyor. 70'li, 80'li ve 90'lı yılların en meşhur şarkıcıları olan ikili, Atilla Alpsakarya nedeniyle yıllardır birbirleriyle konuşmuyor. İşte, Karaböcek kardeşlerin küslüğünün nedeni...

İbo Show'a konuk olan Gülden Karaböcek, birbirinden güzel ve kült şarkılarını seslendirerek ekran başındaki izleyicileri nostaljik anlar yaşatacak. Özellikle 80'li yıllarda yükselen arabesk-fantezi müziğinin en önemli temsilcisi olan Gülden Karaböcek, küs olduğu ablası Neşe Karaböcek ve hayatına dair paylaşacağı detaylar merakla bekleniyor.

GÜLDEN KARABÖCEK VE NEŞE KARABÖCEK NEDEN KÜS?

Gülden Karaböcek ile Neşe Karaböcek'in küs olmalarının sebebi, 1975 yılında ablası Neşe Karaböcek'in eski eşi ve Elenor Plak Şirketi'nin sahibi Atilla Alpsakarya ile evlenmesidir. Bu evlilik uzun süre magazinin gündeminde yer alsa da çift, 1983'te boşandı.

Gülden Karaböcek'i çocukluktan beri yetiştirdiğini, analık babalık ettiğini söyleyen Neşe Karaböcek, kardeşini ömür boyu affetmeyeceğini söylese de ikili birkaç kere barışıp yeniden küstü.

gulusu-de-ayni-bugulu-bakisi-da-turk-muziginin-718661-5589-4-b.jpg

GÜLDEN KARABÖCEK'İN HAYAT HİKAYESİ

4 Kasım 1953 tarihinde Ankara'da dünyaya geldi.

Arabesk ve fantezi müziğin ilk isimlerinden biri olan Gülden Karaböcek, müzik kariyeri boyunca pek çok tarzı denedi fakat asıl ününü 'fantezi' şeklinde tanımlanan kendine özgü arabesk şarkılarından kazandı.

Tam adı Saniye Gülden Göktürk olan şarkıcı, ilk ve orta öğrenimini Ankara'da tamamladıktan sonra, Ankara Radyosu'nda Yaşar Aydaş'tan şan, nota ve solfej eğitimi aldı.

Ankara'dan ailesi ile birlikte İstanbul'a gelerek ilk plağı olan Yazılanlar Gelir Başa & Garip Kaldım'ı 14-15 yaşlarında Pathe adlı firmaya hesabına doldurdu.

GÜLDEN KARABÖCEK'İN KARİYERİ

Bu plakta Gülden Karaböcek'e ünlü sanatçı Orhan Gencebay bağlamasıyla eşlik etti. İlk iki plağını Gülden Göktürk adıyla çıkartan sanatçı, yaşadığı aile içi gerilim sebebiyle dönemin ünlü starı ablası Neşe Karaböcek'in takma soyadını 1972 yılında mahkeme kanalı ile alarak resmileştirdi.

70'li yıllarda 'Anadolu pop folk' olarak adlandırılan türküler seslendiren Gülden Karaböcek, o dönem ayrıca 'Yaralı Kalp', 'Anca Beraber Kanca Beraber', 'Taka Taka', 'Dur Bırakma Beni' gibi aranjmanları seslendirdi.

'Non Ce N'est Pas Fini'nin Türkçe sözlüsü 'Dur Bırakma Beni' adlı şarkıda Gülden Karaböcek'e vokalde Nilüfer ve Füsun Önal eşlik etti. Gülden Karaböcek, o dönem Onno Tunç, Norayr Demirci, Esin Engin, Süheyl Denizci Orkestrası gibi başarılı müzisyenlerle birlikte çalıştı.

unnamed.jpg

YILLAR SONRA SAHNEYE ÇIKTI

16 Ekim 2018 tarihinde Gülden Karaböcek, Cemil Topuzlu Harbiye Açıkhava Sahnesi'nde düzenlenen konserde Cahit Berkay, Semiha Yankı, Ercan Turgut, Bilgen Bengü, Ersan Erdura, İskender Doğan, Rana Alagöz, Selçuk Alagöz gibi bir döneme damga vurmuş isimlerle aynı sahneyi paylaştı. 'Annemin Şarkılar' adlı konserde Gülden Karaböcek'e sahnede kızı Nur Düzgit eşlik ederek 'Sürünüyorum' adlı şarkıya düet yaptı.

Gülden Karaböcek 18 Ocak 2020'de Büyük Kulüp'te Gönül Yazar, Seyyal Taner, Semiha Yankı, İskender Doğan, Ersan Erdura ile nostaljik Aile Gazinosu konserinde sahne aldı. Şarkılarında aşk acısı ve ayrılık temasına sıkça yer verdiği için Hüzün Kraliçesi olarak anılmaktadır. Gülden Karaböcek'in 1984 yılında kaset olarak yayınlanan 'Dünyadan Zevk Almıyorum' adlı albümü 36 yıl aradan sonra 2020 yılının Aralık ayında Elenor Müzik'ten Plak olarak yeniden yayınlandı.

ÖZEL YAŞAMI

1953 doğumlu olan Gülden Karaböcek 2021 yılı itibarıyla 68 yaşındadır.

1975-1983 yılları arasında, ablasının eski eşi Atilla Alpsakarya ile evli kaldı.

gulden-karabocek.jpg
Gülden Karaböcek

NEŞE KARABÖCEK KİMDİR?

1 Nisan 1947 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Henüz 2,5 yaşındayken babasının tayininin Ankara' ya çıkması nedeniyle oraya taşıdı ve Başkent'te büyüdü.

Asıl adı Neşecan Göktürk'tür. 5 yaşındayken 'Karaböcek' adlı piyeste oynarken İsmet İnönü'nün önerisiyle 'Karaböcek' soyadını aldı.

Neşe Karaböcek, her tür müziği denedi ve sayısız 45'lik plak, LP ve kaset/CD doldurdu. Ayrıca 11 sinema filminde başrol oynadı.

İlk büyük çıkışını 1968 yılında 'Artık Sevmeyeceğim' adlı 45'liği ile yakaladı ve 90'lı yılların ortalarına kadar ismini zirvede tuttu.

1968-1980 arasındaki 12 yıl boyunca çeşitli plak şirketlerinden 16 adet altın plak, 1 platin plak, 1 altın bülbül ve 2 altın kaset ödülüne layık görüldü.

1981 yılında Altın Plak adlı müzik şirketini kuran sanatçı, 'Arabeskin Anası' olarak anıldı.

0x0-usta-sanatci-nese-karabocek-hakkinda-cikan-oldu-haberlerine-isyan-etti-sosyal-medya-hesabindan-sevenlerine-seslendi-1605853304451.jpg
Neşe Karaböcek

ÖZEL YAŞAMI

1947 doğumlu olan Neşe Karaböcek 2020 yılı itibarıyla 74 yaşındadır.

1964-1974 yılları arasında Atilla Alpsakarya ile evli kaldı. İkinci evliliğini 1974 yılında gazeteci Tevfik Yener ile yaptı. İlk evliliğinden 'Alper' ve ikinci evliliğinden 'Hasan' adlarında iki çocuk annesidir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN