Mustafa Kemal Atatürk yaşasaydı bugün nasıl görünürdü?

Mustafa Kemal Atatürk yaşasaydı bugün nasıl görünürdü?

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün portresi, yapay zekayla resmedildi. Büyük önder Atatürk'ün vücut ölçüleri, yapay zeka teknolojisiyle günümüz kıyafetlerine uyarlanarak yeniden çizildi.

Son dönemde popülerleşen 'yapay zekayla canlandırma' akımı kamuoyunda ilgi görüyor. Her geçen gün gelişen teknolojiyle, insanlık tarihinin geçmişine de ışık tutuluyor.

Yapay zeka teknolojisi ile geçmişte yaşamış önemli kişilerin fotoğrafları örnek alınıyor, o kişinin günümüzde nasıl görüneceğine dair bir görüntü ortaya konuluyor.

mustafa-kemal-ataturk-bugun-yasasaydi-001.jpg

mustafa-kemal-ataturk-uniformali-001.jpg

ATATÜRK BUGÜN YAŞASAYDI NASIL GÖRÜNÜRDÜ?

Sosyal paylaşım sitesi Reddit'te bir kullanıcı, yapay zeka kullanarak Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk'ün yüz çizgileri ve vücut ölçülerini bugünkü kıyafetlere uyarlayarak çizdi.

Ortaya çıkan fotoğraf, birçok kişinin beğenisini topladı.

Büyük önder Atatürk'ün daha önce de yapay zeka ile canlandırılmış portresi yapılmıştı. Reddit'te yapılan çalışma ise daha çok beğenildi.

mustafa-kemal-ataturk-yapay-zeka.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN