Evde bakım aylığı ne zaman yatacak? Yaşlı ve engelli aylıkları ne zaman ödenir?

Evde bakım aylığı ne zaman yatacak? Yaşlı ve engelli aylıkları ne zaman ödenir?

Evde bakım aylığı ile yaşlı ve engelli aylıklarının ne zaman ödeneceğine dair açıklama yapan Bakan Selçuk, ödemeler için bayramdan önceyi işaret etti. Peki evde bakım aylığı ne kadar? Evde hasta, yaşlı ve engelli yakınları olup da bunlara bakanlara verilen evde bakım aylığının ne zaman hesaplara yatacağı belli oldu.

Bu yıl Kurban bayramının 31 Temmuz Cuma gününe denk geldiğini anımsatan Bakan Selçuk, yaşlı ve engelli vatandaşlar ile ailelerine bayram öncesi ekonomik destek vermek için verilen evde bakım aylığı ile yaşlı ve engelli aylıkları ödemelerinini hangi tarihlerde ödeneceğini duyurdu.

EVDE BAKIM AYLIĞI İLE YAŞLI VE ENGELLİ AYLIKLARI NE ZAMAN ÖDENECEK?

Engelli ve yaşlı vatandaşlar ile ailelerine bayramdan önce ekonomik destek sağlamak için evde bakım aylığı ile yaşlı ve engelli aylıkları ödemelerinin Kurban Bayramından önce yapılacağını paylaşan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, bu sene Kurban Bayramının 31 Temmuz-3 Ağustos tarihlerine denk gelmesi sebebiyle evde bakım aylığı ile yaşlı ve engelli aylıklarının ödeme tarihlerini de öne çektiklerini kaydederek, engelli ve yaşlı aylıklarının peşin olarak her ayın 5’i ila 9’u arasında ödendiğini hatırlattı.

Bu sene Kurban Bayramı dolayısıyla Ağustos ayı ödemelerinin öne çekildiğine işaret eden Bakan Selçuk, herkes için tek bir günde, 29 Temmuz’da ödemelerin yapılacağını bildirerek, evde bakım ödemelerinin de 29 Temmuz’da yapılacağını ilan etti.

ENGELLİ VE YAŞLI AYLIKLARINDAN KAÇ KİŞİ YARARLANIYOR?

Ağustos ayı yaşlı ve engelli aylıklarından 636 bin engelli ve 768 bin yaşlı olmak üzere toplam 1,4 milyon vatandaşın yararlanacağını ifade eden Bakan Selçuk, 2022 sayılı Kanun kapsamındaki aylıklara ilişkin 2019’da vatandaşlara hemen hemen 10 milyar Türk lirası ödeme gerçekleştirildiği bilgisini paylaşarak, bu sene bu tutarın neredeyse 12 milyar Türk lirasına ulaşmasının beklendiğini belirtti.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk

EVDE BAKIM AYLIĞI NE KADAR?

Bakan Selçuk, bin 460 Türk lirası olan evde bakım yardımını bin 544 Türk lirasına yükselttiklerini açıkladı.

EVDE BAKIM AYLIĞINDAN ALANLARIN SAYISI

Evde bakım hizmeti ödemelerinden de 535 bin engelli vatandaşın yararlanacağını açıklayan Selçuk, toplamda 827 milyon Türk lirası ödeme yapılacağını bildirerek, ödemelerin tüm yaşlı ve engelli vatandaşlara hayırlı olması temennisinde bulundu.

Bakan Selçuk, sözlerinin bitirirken; yaşlı ve engelli vatandaşların Kurban bayramını tebrik etti…

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN