FED'den faiz artırımına erteleme mesajı

FED'den faiz artırımına erteleme mesajı

Her an faiz artıracağı beklentisi ile hareket eden piyasalara FED New York Başkanı Dudley'den yeni mesaj: "faiz artışına sıcak bakmıyoruz"

ABD Merkez Bankası (Fed) New York Başkanı William Dudley, küresel finans piyasalarındaki dalgalanmalar, petroldeki düşüş ve Çin ekonomisindeki durgunluk sebebiyle faiz artışına sıcak bakmadığını belirtti.

Fed'in para politikalarını belirleyen Federal Açık Piyasa Komite'sinin (FOMC) kalıcı üyelerinden Dudley, New York'ta yaptığı konuşmada, Fed’in eylül ayında gerçekleştireceği toplantıda faiz artışı kararı alması için verdiği desteğin azaldığını söyledi.

Gelişen ekonomilerde ABD ürünlerine talebin azalabileceğinin öngörüldüğüne işaret eden Dudley, küresel finans piyasalarındaki dalgalanmalar, petrol fiyatlarındaki düşüş ve Çin ekonomisinin yaşadığı durgunluk nedeniyle ABD ekonomisi üzerindeki baskının arttığını vurguladı.

Mesaj sonrası piyasalar sert yükseldi

Dudley'in açıklamalarının ardından piyasalarda yaşanan iyimser hava artarak devam etti. S&P endeksi yüzde 3,90 oranında yükseliş yaşarken Nasdaq'da yükseliş yüzde 5,0'i geçti. 

Gelişen piyasalarda da görülen iyimser hava ile Brezilya borsası yüzde 3,35 yükseliş yaşarken Borsa İstanbul endeksi de yüzde 1,5 yükselişle güne başladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN