Filipinler Sinovac Biotech'in ürettiği CoronoVac aşısına şartlı onay verdi

Filipinler Sinovac Biotech'in ürettiği CoronoVac aşısına şartlı onay verdi

Filipinler, koronovirüsle mücadele kapsamında Çinli Sinovac Biotech firmasının ürettiği CoronoVac aşısının acil kullanım iznine onay verdi ancak Filipinler Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), Coronavac'ın 'etkinlik seviyelerindeki tutarsızlık' nedeniyle sağlık çalışanlarına bu aşıdan yapılmayacağını açıkladı.

Filipinler Gıda ve İlaç Dairesi Direktörü Rolando Enrique Domingo geçen pazartesi günü yaptığı bir açıklamada, koronavirüsle mücadele kapsamında Çinli aşı firması Sinovac Biotech'in ürettiği CoronoVac aşısının acil kullanıma onay verildiğini söyledi.

CORONAVAC'TA SAĞLIK ÇALIŞANLARI KAPSAMI DIŞI

Öte yandan Filipinler Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), Çin firması Sinovac'ın geliştirdiği koronavirüsü aşısı Coronavac'ın 'etkinlik seviyelerindeki tutarsızlık' nedeniyle sağlık çalışanlarına bu aşıdan yapılmayacağını açıkladı. 

FDA Başkanı Rolando Enrique Domingo, Kovid-19'a maruz kalan sağlık çalışanlarında CoronaVac'ın etkinlik oranının, 18-59 yaşlarındaki sağlıklı bireylere kıyasla daha düşük olduğunu söyledi. Domingo, "Uzmanlarımıza göre, Sinovac'ın aşısı onlar için en iyi aşı değil" dedi. 

Coronavac'ın Brezilya, Türkiye ve Endonezya'da yürütülen denemelerini işaret eden yetkili, Kovid-19 enfeksiyonuna maruz kalma riski yüksek olan sağlık çalışanlarına aşının uygulanmayacağını aktardı.

Pekin yönetimi ocak ayında, henüz kitlesel aşı programına başlamamış olan Filipinler'e 600 bin doz Coronavac aşısı bağışlanacağını duyurmuştu.

Çinli Sinovac Biotech firması 108 milyonluk nüfusu barındıran Filipinler'de acil kullanım izni  alan üçüncü firma oldu.

21 Şubat 2021 itibarıyla Filipinler'de koronavirüs ile enfekte olmuş toplam 12 bin 88 kişinin hayatını kaybettiği, toplam vaka sayısının ise 561 bin 169 olduğu açıklandı. 522 bin 843 hasta ise iyileşti ve taburcu edildi

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN