Fincanı 75 dolar olan kahve, çelik kasada saklanıyor

Fincanı 75 dolar olan kahve, çelik kasada saklanıyor

ABD'de fincanı 75 dolara satılan ve dünyada sadece 45 kilo olduğu tahmin edilen kahve çelik kasada saklanıyor.

ABD'nin San Francisco kentinde bir kafe, fincanı 75 dolardan (yaklaşık 450 lira) Panama kahvesi sattı. Dünyada sadece 45 kilo bulunduğu tahmin edilen kahve çelik kasada saklandı.

Dünyanın en pahalı kahvesi olarak bilinen "Elida Geisha 803"ü deneyen BBC muhabiri Cody Melissa Godwin, Klatch adlı kafenin sahibi Bo Thiara'ya "Kahvenin tadı kesinlikle farklı ama neden bir insan bir fincan kahveye 75 dolar ödesin?" diye sordu.

Bo Thiara bu soruyu "Bu kahve, En iyi Panama Kahvesi ödülünü kazandı. Bu, kahvenin Grammy ödülleri gibi" diye yanıtladı.

DÜNYADA 45 KİLO VAR

Amerikan USA Today gazetesi, Klatch'in elindeki Elida Geisha 803 stoğunu tükettiğini yazdı. Elida Geisha 803, ABD'de sadece bu kafede satıldı. Kafenin elinde 4,5 kilo kahve var. Bundan yaklaşık 80 fincan kahve çıkıyor.

Panama'da açık artırmada satılan kahvenin kalanının Çin, Japonya ve Tayvan'a gittiği belirtiliyor.

HAYVAN DIŞKISINDAN YAPILIYOR

Kahve bitkisinin meyveleri misk kedilerine yediriliyor. Misk kedileri sindiremedikleri çekirdekleri dışkı yoluyla vücutlarından atıyor. Bu çekirdeklerin ender rastlanan bir aromaya sahip olduğu ifade ediliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN