Fırtına’da Jose Sosa zamanı

Fırtına’da Jose Sosa zamanı

Kuruluşunun 50. yılını kutlayan Trabzonspor, şampiyonluk mücadelesi verecek kadro konusunda girişimlerini sürdürüyor. Yönetim, Milan’dan ayrılması beklenen Sosa ile prensipte anlaştı. Arjantinli yıldızda pürüz çıkarsa B seçeneği de Moussa Sissoko...

Lige iddialı bir giriş yapan ve haftasonu Fenerbahçe deplasmanında galibiyeti kaçıran Trabzonspor, transferde yeniden atağa kalktı. Teknik direktör Ersun Yanal’ın isteği doğrultusunda girişimlerini hızlandıran Bordo-Mavililer, Milan’da beklediğini bulamayan Jose Sosa’yla büyük ölçüde anlaştı. Beşiktaş’ın önceki sezon kazandığı şampiyonlukta büyük pay sahibi olan ancak ailevi nedenlerle İstanbul’dan ayrılarak Milan ile anlaşan Arjantinli yıldız, İtalya’da umduğunu bulamamıştı. Trabzonspor yönetiminin Sosa’yı Türkiye'ye dönrmek için ikna ettiği, Milan’ın oyuncuyu göndermesi durumunda bu transferin gerçekleşeceği öğrenildi.

Karadeniz ekibi, Sosa’da yaşanacak olası bir aksiliğe karşı B seçeneğini de hazır tutuyor. Yönetim, Moussa Sissoko için Tottenham’la da masaya oturdu. İngiliz kulübünün kiralama formülüne sıcak baktığı, transferin bayrama kadar gerçekleşebileceği belirtiliyor.

Bu arada stoper transferinde de son aşamaya gelindi. Bordo-Mavililer, geçen sezondan beri transfer etmek istediği Serdar Taşçı’da imza aşamasına geldi. Serdar’ın, kulübü Spartak Moskova'ya Trabzonspor’dan gelen teklife sıcak baktığını bildirdiği, son kararı Rus yetkililerin vereceği ileri sürüldü.

KUCKA'YA MASKET TAKILDI

Bu arada Trabzonspor sağlık heyeti Fenerbahçe maçında sakatlanan Kucka ve Burak Yılmaz hakkında açıklama yaptı. Yüzüne darbe alan Slovak futbolcuda oluşan kırık giderilirken, antrenmanda kullanılmak üzere maske takıldı. Burak Yılmaz'ın durumunun ise bugün çekilecek MR sonrası belli olacağı belirtildi.

DERBIDE TARTIŞAN GÖKHAN SARAL VE MAHMUT USLU, YAŞANANLARIN AYRINTILARINI ANLATTI...

Protokolde yönetici atışması 

Fenerbahçe-Trabzonspor maçında Protokol Tribünü’nde yaşanan tartışmanın tarafları açıklamada bulundu. Bordo-Mavili kulübün yöneticisi Gökhan Saral, Mahmut Uslu’yu tehdit etmediğini ve küfretmediğini savundu: “Adı Mahmut Uslu ama kendisi ussuz bir beyefendi, yaramaz bir beyefendi. İlk yarı bitti, Mahmut Uslu üzerime doğru yürüdü ve 'niye bakıyorsun' diye bağırmaya başladı. Ağıza alınmayacak küfürler etti. Mahmut Uslu son derece alkollüydü. Ben ona uymadım. Fenerbahçe’den bazı yöneticiler, ‘Siz ona uymayın’ dediler ve bizden özür dilediler. Benim adamlarım protokolde yoktu. Zaten aramızda da cam vardı. Bunlar ucuz ve komik iftiralar. Burada edepsizliği ve terbiyesizliği yapan kendisi. Ben kesinlikle küfür etmedim. ‘Sen bana böyle bakarsan, ben de sana bakarım’ dedim.”

Mahmut Uslu ise alkollü olmadığını ileri sürdü: “Bu, geçen seneden kalan bir olaydır. Bu arkadaş geçen yıl güvenlik görevlileriyle kavga etti. Ben Nihat Özdemir’in uçağıyla Bodrum’dan tatilden geldim. 18.00'den itibaren kulüpteydim. Alkollü olmam mümkün değil. Bunu da ispatlarım. Bilerek olay çıkardı. Beni tehdit etti, küfür etti. Bir genç Trabzon milletvekili benden özür diledi. ‘Sizin özrünüz tamam ama kendisi gelsin özür dilesin’ dedim. Alkollü falan değildim. Söylenenlerin hepsi yalan. Geçen seneden kalan bir şeyler var sanırım kafasında.”

TRABZONSPOR DEPLASMANDA BOYUN EĞMIYOR 

Fenerbahçe ile deplasmanda 2-2 berabere kalan Trabzonspor, Süper Lig’de en uzun süredir dış sahada mağlup olmayan takım unvanını elinde bulunduruyor. En son geçen sezonun 15. haftasında deplasmanda Medipol Başakşehir’e 1-0 mağlup olan Bordo-Mavililer, 17 Aralık 2016’da oynanan bu maçın ardından dış sahada 247 gündür rakiplerine boyun eğmiyor. 2017 yılının deplasmandaki tek yenilgisiz takımı olan Karadeniz ekibi, son 10 dış saha maçında 6 galibiyet, 4 beraberlik aldı ve 22 puan topladı. Trabzonspor ayrıca, son 10 deplasman karşılaşmasında da gol atma başarısı gösterdi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN