İranlı Senarist Akbari: Sadece kadınların özgürlüğünü istiyorum

İranlı Senarist Akbari: Sadece kadınların özgürlüğünü istiyorum

İranlı sanatçı Mania Akbari, katıldığı festivalde 'feminist hareketi destekliyorum' diyerek kadınların özgür olması gerektiğine vurgu yaptı. Akbari, 26’ncı Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nde 'kadın, yaşam ve özgürlük...' diyerek festivalde yankı uyandırdı.

26’ncı Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali dün Opera Sahnesi’nde yapılan açılış töreniyle başladı. İranlı yönetmen ve senarist Mania Akbari de festivale katıldı.

'FEMİNİST HAREKETİ DESTEKLİYORUM'

Kadınların özgür olması gerektiğine vurgu yapan İranlı yönetmen ve senarist Mania Akbari, şunları söyledi: “İlk filmim olan ‘20 Fingers’ (2004) ile de buradaydım. Bu festivalle gurur duyuyorum ve destekliyorum. Ayrıca feminist hareketi de destekliyorum. Bu festivale de çok teşekkür ediyorum. Komşuyuz ve çok benzer kültürlere sahibiz. Sadece kadınların özgürlüğünü istiyorum. Kadın, yaşam, özgürlük…”

'ŞU SIRA SADECE SANAT VAR'

Festivalin Onur Ödülü’ne layık görülen oyuncu Tilbe Saran, 'hayatımızı şenlendiren şu sıralar sadece sanat var' vurgusu yaparak, "Çok heyecanlı. İnsan sahiden onur duyuyor. Hem böyle bir festivalde anılmış olmaktan hem bu torenin Büyük Tiyatro’da oluyor olmasından. Benim için çok özel bir mekan. Hayatımızı şenlendiren şu sıralar sadece sanat var. Onun bir parçası olmak keyifli. Bu gece o keyfi yaşamak istiyorum." ifadelerine yer verdi.

Kadınların mücadelesine dikkat çeken Saran sözlerini şöyle sürdürdü:

Artık kadın mücadelesini sadece kadınların mücadelesi gibi değil de gerçekten en sıkı muhalefet eden grup olarak görüyorum. Herkesin sesinin gür çıktığı herkesin itirazının dile getirilebildiği bir mecra oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN