Galatasaray rakibi Benfica'ya 4 maç ceza

Galatasaray rakibi Benfica'ya 4 maç ceza

Galatasaray’ın Avrupa Ligi’ndeki rakibi Benfica’ya, bu geceki kritik maç öncesinde ülkesinden kötü haber geldi.

Galatasaray’ın Avrupa Ligi’ndeki rakibi Benfica’ya, bu geceki kritik maç öncesinde ülkesinden kötü haber geldi.Kırmızı-beyazlıların illegal bir taraftar grubunu desteklediği tespit edildi. 

‘İSİMSİZ ÇOCUKLAR’ BENFICA'YI YAKTI!

Sporting’in şikayeti üzerine harekete geçen lig disiplin komitesi yaptığı araştırmaların sonucunda, resmen tanınmayan bir oluşum olan No Name Boys (İsimsiz çocuklar) isimli taraftar grubunun kulüpten destek aldığını ortaya çıkardı. 

EATADİO DA LUZ’DA IŞIKLAR SÖNECEK

Bunun üzerine lig disiplin komitesi tarafından Benfica’ya dört maç saha kapatma cezası verildi. Estadio da Luz Stadı’nı dört maç seyirciye kapatılacak olması, kulüpte moralleri bozdu. 

KUÜPLE BAĞ VARSA, IPDJ'YE KAYIT ŞART

Portekiz’de tüm kulüpler bağlantılı oldukları taraftar gruplarını devlete bildirmek, kayıt altına aldırmak zorundalar. IPDJ (Portekiz Gençlik ve Spor Kurumu) bu işle ilgilenen kuruluş… Taraftarların herhangi bir suça karışıp karışmadıklarının tescili gibi bir temel güvenlik kaygısı, varoluş nedenini oluşturuyor.

KIZIL ŞEYTANLAR DA İKİNCİSİ

Futbol kulüplerinin resmen kaydettirmedikleri gruplara destek de vermemeleri gerekiyor. No Name Boys dışında Diabos Vermelhos (Kızıl Şeytanlar) ise, Benfica’yı destekleyen bir diğer illegal taraftar grubu. 

İSTANBUL'A GELDİKLERİ DÜŞÜNÜLÜYOR

Kırmızı-beyazlıların bu taraftar gruplarına mensup bazı taraftarların, bu geceki Galatasaray maçına gelen Portekizli taraftarlar içerisinde de bulunduğu tahmin ediliyor. Benfica’nın saha kapama cezasıyla ilgili olarak, yürütmeyi durdurma talebiyle tahkime gittiği belirtiliyor. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN