Gelecek Partisi'nden Kobani gözaltılarına tepki: En çok PKK'nın işine yarar

Gelecek Partisi'nden Kobani gözaltılarına tepki: En çok PKK'nın işine yarar

2014'te düzenlenen Kobani eylemleri ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında aralarında HDP'lilerin de olduğu birçok kişinin gözaltına alınmasına Gelecek Partisi'nden tepki geldi. Twitter'dan paylaşım yapan Gelecek Partisi Dış Politika Başkanı Kani Torun, 'Demokratik Kürt siyasetinin kriminalize edilmesi en çok PKK'nın işine yarar, Kandil'in ekmeğine yağ sürer' dedi.

2014'te düzenlenen Kobani eylemleri ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında aralarında HDP'lilerin de olduğu birçok kişinin gözaltına alınmasına Gelecek Partisi'nden tepki geldi.

Gelecek Partisi Dış Politika Başkanı Kani Torun, Twitter'dan yaptığı paylaşımda "Demokratik Kürt siyasetinin kriminalize edilmesi en çok PKK'nın işine yarar, Kandil'in ekmeğine yağ sürer. Bu vesileyle Altan Tan ve Ayhan Bilgen kardeşlerime ve gözaltına tüm dostlara geçmiş olsun diyor en kısa zamanda aram görmeyi diliyorum" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 2014'te düzenlenen Kobani eylemler ile ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında 82 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarmıştı.

Bunun üzerine 7 ilde eş zamanlı operasyon başlatılmıştı. Terörle mücadele ekiplerince düzenlenen eş zamanlı operasyonda 18 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınanlar arasında eski milletvekili ve HDP'li Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, eski HDP milletvekilleri Ayla Akat Ata, Sırrı Süreyya Önder, Altan Tan, Nazmi Gür, Emine Beyza Üstün, Emine Ayna, MYK üyesi Alp Altınörs ile mevcut ve eski HDP yöneticilerinin bulunduğu belirtildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN