Gözler '23 Nisan' kararında! 3 günlük tam kapanma mı geliyor?

Gözler '23 Nisan' kararında! 3 günlük tam kapanma mı geliyor?

Türkiye'de hızla artan koronavirüs vaka sayıları 60 bini aştı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda 3 günlük 'tam kapanma' ise Bakanlar Toplantısı'nın gündemine girdi. Kritik toplantıda ayrıca kalabalık yerler ve AVM’lerin kapatılmasına yönelik yeni kararların da alınabileceği kaydediliyor.

Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre dün (20 Nisan) 61 bin 28 yeni yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakası kaydedildi. Bir günde hayatını kaybeden kişi sayısı ise 346 oldu. 

Cuma gününe denk gelen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda, hafta sonu ile birlikte 3 günlük sokağa çıkma yasağının uygulanabileceği belirtiliyor. Bu durumda 23 Nisan, geçtiğimiz yıl olduğu gibi yine evlerde kutlanacak.

Henüz 3 günlük tam kapanma konusunda net bir bilgi bulunmazken, Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu’nun tavsiyesi ve İçişleri Bakanlığı’nın ek bir genelgesiyle bu yönde bir karar alınabileceği ifade ediliyor.

DAHA SERT TEDBİRLER GELECEK Mİ?

Türkiye genelinde uygulanan kısmi kapanmanın devam edip etmeyeceği de hafta başında yapılacak Bakanlar Toplantısı'nda tartışılacak. Toplantıda iki hafta sürecek daha sert tedbirlerin alınabileceği belirtiliyor.

Öte yandan Bakanlar Toplantısı'nda, kalabalık yerler ve AVM’lerin kapatılmasına yönelik yeni kararların alınabileceği kaydediliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN