1 liraya düşürdü yine kimse almadı! Tarladan gelene geçene bedavaya dağıtıyor: Rekolte bereketli ama alan yok

1 liraya düşürdü yine kimse almadı! Tarladan gelene geçene bedavaya dağıtıyor: Rekolte bereketli ama alan yok

Tarımın göz bebeği Adana'da ihraç etmek için ektiği ürünler tarlada kalınca çareyi ücretsiz dağıtmakta buldu. İstenilen verimi aldı ama satacak kimse bulamadı. 1 TL'ye kadar düşürdü ürünü alan olmayınca tarladan gelene geçene bedava dağıtmaya başladı.

Tarım şehri Adana'da tarlaya ekilen ürünler baş göstermeye başladı. Kış aylarına sevilen ürünü lahana Ekim süreci tamamlanırken üreticiler de sezonu kapatmaya başladı. Adana'da bir üretici 10 dönüm arazisine ektiği lahanayı satacak kimse bulamayınca çareyi bedava dağıtmakta buldu.

1 TL'DEN ALAN OLMADI

Adana'nın Kozan ilçesi Hacıbeyli Mahallesi'nde bu yıl 10 dönüm arazisine 27.500 lahana fidesi eken Haşim Taşkın, tarlada kilosu 8 TL'den satılan lahanayı 1 TL'ye kadar düşürdü. Uygun fiyatlı lahanaları bile satamayan üretici çareyi kendi toplayıp köye dağıtmakta buldu. 10 gündür tarladan topladığı lahanaları köylüye dağıtan Taşkın, "Dağıt dağıt bitmiyor sanki bereketleniyor" dedi.

hasim-taskin-adana.jpg

ALACAK KİMSE BULAMADIM

Lahanayı özellikle Yunanistan ve Bulgaristan gibi ülkelerin ilgi gösterdiğini ifade eden Taşkın, Kozan'da bunu alacak komisyon evi bulamadığına ifade etti. 10 dönümlük bir araziye lahana ektiğini dile getiren Taşkın, ücretsiz dağıttığı halde ürünleri yine de bitiremediğini söyledi.

Ürünlerin çok bereketli çıktığını ifade eden Haşim Taşkın, “Bu ihracat olan bir lahana 2 ile 5 kilo arasında olan bir ürün. Ektiğimizde kilosu 8 TL idi. Ama şu an 1 TL gene satamıyoruz. Hal yetersiz kalıyor. Yurt dışında sarma lahana olan, turşusu kısa sürede tüketim olmazsa olmuyor. O yüzden sarma yapmak için özellikle kullanıyor. Bölgede alacak komisyon evi yok. Bunu alacak bulamadım. Ben de ücretsiz dağıtıyorum. 70 ton gibi bir rekolte oldu ama satamadım” sözlerini ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN