1 milyondan ucuz araçlarda dev indirim! 5 yıl satmama şartıyla ÖTV'de indirim iddiası: Tüketiciler soluğu bayide aldı

1 milyondan ucuz araçlarda dev indirim! 5 yıl satmama şartıyla ÖTV'de indirim iddiası: Tüketiciler soluğu bayide aldı

Otomobil piyasasındaki sürekli hale gelen yükselişe dur diyecek iddialar gündemde yer alıyor. Araçlarda yer alan matrah ve ÖTV konularına dair gelişmeler, tüketiciler tarafından yakın takibe alındı. Kurban Bayramı sonrasında otomobil fiyatlarındaki artışa dair önlemlerin alınması beklentiler arasında yer alıyor. Peki, ÖTV ve matrah indirimleri söz konusu mu? İşte tüm detaylar...

ÖTV KALKIYOR MU?

Türkiye'de oldukça pahalı olan otomobil piyasasına dair beklentiler gündemde yer alıyor. Otomobillerdeki yüksek olan matrah ve ÖTV konularına dair yeni gelişmeler, Kurban Bayramı sonrasında bekleniyor. ÖTV ve matrah tarafında kesin adımlar beklenirken otomobil hayali kuran vatandaşlar araştırmalarını sürdürüyor.

Yıllardır tartışılan ÖTV konusuna dair meraklı bekleyiş sürdüğü sıralarda dolar kurundaki yükseliş otomobil fiyatlarına yansımaya devam ediyor. Sıfır otomobil alımlarında endişeli olan tüketicilere müjdeli gelişmeler aktarılıyor.

Kulislerde yer alan iddialar ile birlikte herkesi sevindirecek bir ÖTV ve matrah indirimi gündemde. Küreselde yaşanan çip krizi ve ülkemizde etkili olan ekonomik kriz nedeniyle sıfır otomobil almak hayalden öteye gitmiyor. Ortaya atılan iddialar ile birlikte araç ticaretinde yer alan işlemler kolay bir hal alacak.

b2g-blogpost-effects-of-sun.jpg

5 YIL SATMAMA ŞARTIYLA

Ülkemizde yüksek olan enflasyon nedeniyle ve dolar kurundaki yükselişler ile otomobil fiyatlarında da yükseliş görülüyor. Vergileri etkileyen durumlar otomobil fiyatlarına yansıyor. Her ay güncellenen otomobil fiyatları rekor üstüne rekor kırıyor. Küreselde yaşanan çip krizinin de etkisi yoğun bir şekilde hissediliyor.

Otomobil hayali kuranların gündeminde yer alan iddiaya göre, sıfır otomobillerde ÖTV muafiyeti getirilecek. Fakat, ÖTV'siz alınan otomobiller 5 yıl boyunca satılmama şartıyla uygulanacağı gündemde yer alıyor.

leasing-konsumencki.jpg

ÖTV MUAFİYETİ NE ZAMAN?

Seçimlerden önce Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun vaatlerinden birisi olarak ÖTV muafiyeti bulunuyordu. Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde bu kararını doğrudan uygulayacağını belirtmişti. Millet İttifakı tarafından sunulan vaatler iktidara gelmesi durumunda geçerliydi.

İlk otomobillerini ÖTV'den muaf bir şekilde alınabileceği belirtilirken, muhalefet kısmında alınan yüksek oy iktidar tarafını da etkileyerek vaatlerinde güncellemeye gidilebileceği tahmin ediliyor. Kurban Bayramı sonrasında araçlarda yeni gelişmeler beklentiler arasında yer alıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN