10 ilde FETÖ operasyonu: 17 doktor yakalandı

10 ilde FETÖ operasyonu: 17 doktor yakalandı

FETÖ'ye yönelik İstanbul merkezli 10 ilde operasyon düzenlendi. Doktorluk görevini yapmaya devam eden 17 örgüt üyesi yakalandı. Gözaltına alınan hekimler sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY’ye yönelik yeni bir çalışma yürüttü.

Örgütün 'Ders Çalışma Yurtları' ile Tıpta Uzmanlık Sınavına (TUS) hazırlandığı tespit edilen 17 aktif doktorun yakalanması için bu sabah saatlerinde operasyon düzenlendi. Gözaltına alınan doktorların FETÖ bağlantısı olduğu ve örgütsel faaliyetlerde bulunduğu ifade edildi. İstanbul merkezli 10 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, haklarında yakalama kararı bulunan 17 şüphelinin tamamı yakalanarak gözaltına alındı.

Gözaltına alınan hekimlerin evinde yapılan aramalarda, örgütle irtibatlarını ispatlar nitelikte çok sayıda dijital materyal ve örgütsel doküman ele geçirildi. Yakalanan FETÖ üyesi doktorlar sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Şüpheliler hakkında yürütülen tahkikat işlemleri devam ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN