10 yıldır hazırlanıyordu! 42 otobüsü yer altına gömdü sonra korkutan kehaneti açıkladı…“2 haftaya kıyamet kopacak”

10 yıldır hazırlanıyordu! 42 otobüsü yer altına gömdü sonra korkutan kehaneti açıkladı…“2 haftaya kıyamet kopacak”

Tam 10 yıldır üzerinde uğraştığı projenin nedeni herkesi korkudan tir tir titretti. 42 okul otobüsüne yeraltına gömerek deli damgası yiyen o adamın cevabı ise hayrete düşürdü. “2 haftaya kıyamet kopacak” sözleri ile korku saldı. İşte tüm detaylar…

1970 yılında Kanada'nın Toronto şehrine taşınarak ilginç bir projeye imza atan Bruce Beach adlı Amerikalı, 10 yıl iz sürdükten sonra Ontario Kasabası'nda bir arazi satın aldı. 1980 yılından 1985 yılına kadar tam 12.500 dolar ödeyerek Amerikan filmlerindeki sarı okul servislerinden 42 tane satın alan Bruce, araziyi kazmak için kolları sıvadı. 4 metre derinliğinde açtığı çukurlar ile yıllarca deli damgası yiyen Bruce, tüm servisleri çukurlara yerleştirdi. Nedenini soranlara ise kıyamet kopacak açıklamasıyla korkuttu. İşte tüm detaylar…

OTOBÜSLÜ ÖNLEM ALDI

Yıllarca soğuk savaşın bir anda alevlenip yeni bir savaş haline dönüşmesine karşılık büyük bir önlem almayı tercih eden Bruce Beach, kendine büyük ve korunaklı bir sığınak inşa etti. Kuzey Amerika'nın en büyük nükleer sığınağını mükemmel bir hale getirmek için tam 50 yıl harcayan Bruce, sığınağın ismini ise Büyük Tufan hikâyesinden etkilenerek Nuh'un Gemisi İki (Ark Two) koydu.

siginak.jpg

10.000 metrekarelik barınakta nükleer savaştan sonra toplumun yeniden inşasını kolaylaştıracak ihtiyaçlara yer veren Bruce, kendisine deli denmesine rağmen 50 yıl boyunca proje üzerinde uğraştı. Projeye yardım eden gönüllülerin sığınakta yer almak için mi yaptı yoksa gerçekten gönüllü mü olduğu merak edilirken tesiste ne ararsanız bulunuyor. Bir evin tüm konforunu sağlayabilecek malzemelere yer veriyor Bruce Beach, %80'i çocuklar olmak üzere yaklaşık 500 kişinin yaşayabileceği şekilde bir tesis inşa etti.

SIĞINAKTA TEK BİR EKSİK KALMADI

Okul otobüslerini belirli bir düzene göre yerleştiren Beach, elektrik mühendisi olması nedeniyle sığınağın tesisatını da kendisi gerçekleştirdi. Isıtmadan sıcak suya kadar pek çok detayı düşünen Amerikalı adam, bölgenin tüm eksiklerini tamamlayacak bir sığınak inşa etti. Yiyecek, su gibi ihtiyaçlarında karşılanabileceği bir sığınak inşa eden Bruce Beach, otobüs zeminlerinin çelik tabanlı olması ve sağlam olması nedeniyle tercih ettiğini belirtti. Hem uygun maliyetli hem de güvenlikli bir malzemeden yapılan sığınaklar dikkat çekerken tesiste ateşli silah bölmeleri, morg, dişçi koltuğu ve resepsiyon gibi alanlarda bulunuyor.

bruce-siginak.jpg

ÇOCUKLARI DA UNUTMADI

Tesiste çocukların eğlenebilmesi amacıyla satranç gibi benzer oyunlara da yer veren Bruce, eğitim alanları içinde odalar oluşturdu. Yıllar içerisinde oluşturduğu sığınakta bulunan konserveleri bozulduğu için atmak durumunda kalan Beach, 1987 yılından kalma turşuları saklamayı tercih ediyor. Yaptığı sığınak hakkında açıklamalarda bulunan Bruce Beach, şu sözleri dile getirdi:

"Sığınağı iyi bir amaç için inşa ettim ve dünyanın sonu yaklaştığında insanları sığdırmakta zorluk çekeceğiz. Eskiden dünyanın sonunun bundan iki yıl sonra geleceğini söylerdim. Ancak şimdi bunun iki hafta sonra olacağını söylüyorum ve eğer yanılıyorsam tarihimi düzenliyorum."

otobus-siginak.jpg

Yerel yönetimden birçok kişi sığınağı tehlikeli bularak dava açmaya karar verdi. 81 yaşındaki Bruce Beach, 30'dan fazla davayla baş etmeye çalışıyor. Yaşlı adam nükleer savaştan korunmak için hukuk savaşını sürdürüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN