18 yaşına giren gençlere hediye! Cumhurbaşkanı müjdeledi: Genç kart uygulamasıyla bedavaya yapabileceksiniz

18 yaşına giren gençlere hediye! Cumhurbaşkanı müjdeledi: Genç kart uygulamasıyla bedavaya yapabileceksiniz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gençlere dair müjdeleri ardı ardına açıklamaya devam ediyor. Ekonomik durumların zorladığı günlerde, genç nüfusun ihtiyacını karşılayacak detayı paylaşıldı. Genç Kart uygulaması ile birlikte gençlerin; eğitim, sağlık, kültürel etkinlikler ve birçok konuda etkin olması sağlanacak. İşte tüm detaylar...

Ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntılardan en çok etkilenenlerden kesim, gençlerden oluşuyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gençlere verilen müjde ile birlikte bu sorun ortadan kalkacak. Sosyal Devlet kapsamında verilen destek ödemelerine, Genç Kart eklendi.

GENÇ KART NE İŞE YARAR?

Program kapsamında gençlere birçok çeşitli avantajlar sağlanması hedefleniyor. Kabine Toplantısı'nın gerçekleşmesiyle birlikte kritik öneme sahip açıklamalarda bulunan Erdoğan, 18 yaşına giren gençlere müjdeyi verdi.

Gençlere verilecek olan, Genç Kart'ın 1 yıl süreyle geçerli olacağını belirtti. Gençlerin, kültürel ve sanatsal etkinliklerden bu kart sayesinde ücretsiz ya da indirimli olarak faydalanması bekleniyor. Kart üzerinde çalışmaların sürdüğü ifade edilirken, imkanların daha da genişletileceği duyuruldu.

untitleddesign133i0u.webp

GENÇ KART BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Genç Kart, ülkemizde yer alan 18 yaşına yeni girmiş gençler tarafından faydalanılacak bir karttır. Bu kart sayesinde gençler birçok etkinlikte ücretsiz ya da indirimli bir şekilde bulunabilecek. Kabine Toplantısı'nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genç Kart'a dair detayları paylaştı.

18 yaşına giren gençler tarafından 1 yıl boyunca kullanılabilecek bu kart ile müze, tiyatro, sinema gibi kültürel ve sanatsal faaliyetlerden faydalanabilecek. Genç kart başvurularına dair detaylar henüz paylaşılmadı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN