19 Mayıs'ta EFT ve havale yapılabilir mi? Bugün bankalar açık mı kapalı mı?

19 Mayıs'ta EFT ve havale yapılabilir mi? Bugün bankalar açık mı kapalı mı?

19 Mayıs'ta havale ve EFT geçiyor mu? 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın resmi tatil olmasından dolayı banka şubeleri hizmet vermez ve tüm gün kapalıdır. bankalar arası para transferi EFT işleminin de bugün geçmeyeceğini ve yarın işleme konacağını belirtelim. Havale işlemi ise günün her saati yapılabilir. İşte 19 Mayıs'ta bankaların durumu...

Geçen yıl koronavirüs salgını nedeniyle sokağa çıkma yasağı uygulanan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, 2021 yılında coşkuyla kutlanıyor. Salgına tedbirlerine uyarak çeşitli etkinlikler düzenlenen 19 Mayıs aynı zamanda resmi tatil olarak geçiriliyor.

19 MAYIS'TA BANKALAR AÇIK MI KAPALI MI?

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'na denk gelen gün resmi tatil olduğundan dolayı bankalar hizmet vermez ve tam gün kapalıdır. Yani 19 Mayıs 2021 Çarşamba günü bankalar çalışmaz.

19 MAYIS'TA EFT VE HAVALE GEÇİYOR MU?

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın yanı sıra bütün resmi tatil günlerinde EFT işlemi yapılamaz. İnternet üzerinden veya ATM'den yaptığınız EFT işlemi, sonraki ilk iş günü gerçekleşir. Havale işlemiyse her gün her saat yapılabilir.

19 Mayıs 2021 resmi tatil olması nedeniyle bankalar arası para transferi EFT, bir sonraki iş günü olan 20 Mayıs 2021 Perşembe günü gerçekleşir. Yani bugün EFT ile yapacağınız para transferi, yarın ilgili kişiye ulaşır.

19 MAYIS'TA EFT YAPILABİLİR Mİ?

EFT işlemleri banka personelleri tarafından manuel olarak onaylandığı ve resmi tatil günü bankalarda çalışan olmadığı için, ilk iş gününde işleminiz sıraya girer ve onaylanırsa karşı tarafa ödemeniz gönderilir.

Telefon bankacılığı, internet, mobil şube veya ATM'lerden vereceğiniz EFT gönderme emri aynı şekilde işlem görür ve benzer şekilde sonuçlanır, birbirlerinden farklı değildir.

Fakat banka içi para transferi olan havale işlemleri 19 Mayıs 2021 de dahil olmak üzere tüm resmi tatil günlerinde gerçekleşir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN