1995'te çalınan Ferrari 29 yıl sonra İngiltere'de bulundu: Film değil tamamen gerçek

1995'te çalınan Ferrari 29 yıl sonra İngiltere'de bulundu: Film değil tamamen gerçek

Yıllar önce spor dünyasını şaşkına çeviren çalınan Ferrari olayında Formula 1 tutkunlarını çok sevindirecek bir gelişme yaşandı. Hikayeyi dinleyenler sanki bir filmden kesit dinliyomuş sanacak ama bu olay tamamen gerçek. Tam 29 yıl sonra İngiltere’de bulundu…

ZEYNEP ORHAN

Nisan 1995 senesinde Formula 1 efsanesi Gerhard Berger'in tahmini 350 bin sterlin değerindeki Testarossa F512M model Ferrari’si yarışmalara hazırlandığı sıralarda bir anda çalınmıştı. Herkesi şaşkına çeviren bu hırsızlık olayında beklenmedik bir gelişme yaşandı. Söz konusu o efsanevi araba aradan geçen 29 sene sonra bulundu.

whatsapp-gorsel-2024-03-04-saat-15-33-27-3f104474.jpg

YILLAR ÖNCE ÇALINMIŞTI

1995 yılı, Formula 1'in unutulmaz yarışlarından birine ev sahipliği yaparken, yarışın perde arkasında yaşanan bir olay, o dönemde spor dünyasında büyük yankı uyandırmıştı. Avusturyalı efsanevi Formula 1 pilotu Gerhard Berger, Imola Grand Prix'i için İtalya'nın pitoresk yollarını arşınlayışı, bir anda kabusa dönüşmüştü. Yarış için büyük bir heyecanla hazırlanan Berger'in, değerli lüks otomobili, göz açıp kapayıncaya kadar çalınmıştı. Bu olay, o dönemde spor gazetelerinin manşetlerini süslemiş, otomobil ve yarış dünyasında uzun süre konuşulmuştu.

whatsapp-gorsel-2024-03-04-saat-15-33-27-c1cff145.jpg

FİLMLERE KONU OLACAK OLAY

Yıllar boyunca, bu hikaye motor sporları dünyasında bir efsaneye dönüştü. Berger'in çalınan otomobili, adeta bir hayalet gibi, zaman zaman yarışseverlerin sohbetlerine konu olur, ancak hiçbir zaman bulunamazdı. Ta ki, Londra Metropolitan Polisi'nin 2023 yılında yaptığı o şaşırtıcı açıklamaya kadar.

Metropolitan Polis Teşkilatı, 29 yıl aradan sonra Berger'in çalınan lüks otomobilinin İngiltere'de bulunduğunu duyurdu. Bu buluş, otomobil dünyasında ve Formula 1 fanları arasında büyük bir sevinçle karşılandı. Berger'in otomobilinin bulunması, sadece bir kayıp eşyanın geri dönüşü değil, aynı zamanda motor sporlarının zengin tarihine dair kaybolmuş bir parçanın yeniden keşfi anlamına geliyordu.

whatsapp-gorsel-2024-03-04-saat-15-33-27-6cf95d2e.jpg

FORMULA 1 DÜNYASNINI DİKKAT ÇEKEN HİKAYELERİ

Bu hikaye, Gerhard Berger gibi bir efsanenin kariyerine dair ilginç anekdotlardan sadece bir tanesi. Berger, Formula 1 dünyasında sadece hızı ve yeteneğiyle değil, aynı zamanda yaşadığı maceralarla da hatırlanıyor. İtalya'da çalınan ve yıllar sonra İngiltere'de bulunan otomobilinin hikayesi, Berger'in kariyerine dair anlatılacak pek çok hikayeden biri olarak motor sporları tarihindeki yerini aldı.

whatsapp-gorsel-2024-03-04-saat-15-33-26-99408953.jpg

Gerhard Berger'in otomobilinin bulunuşu, yıllar öncesine dayanan bir gizemin çözülmesi ve bir dönemin sona ermesi anlamına geliyor. Bu olay, aynı zamanda, spor tarihinin bu tür kayıp hikayelerinin ne kadar değerli ve ilgi çekici olduğunu bir kez daha hatırlatıyor. Berger'in lüks otomobilinin bulunması, motor sporları dünyasındaki efsanelerin, hikayelerin ve anıların, zamanın ötesinde nasıl yaşamaya devam ettiğinin canlı bir kanıtı olarak tarihe geçti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN