2018 kış lastiği uygulaması ne zaman başlıyor? Hangi araçlara kış lastiği uygulaması zorunlu?

2018 kış lastiği uygulaması ne zaman başlıyor? Hangi araçlara kış lastiği uygulaması zorunlu?

Araç sahipleri için 2018 kış lastiği uygulaması ne zaman başlıyor? Hangi araçlara kış lastiği uygulaması yapılacağı ve kış lastiği hakkındaki son dakika gelişmeleri haberimizde.

Hangi araçlara kış lastiği uygulaması yapılacağı ve 2018 kış lastiği uygulaması ne zaman başlayacağına dair merak edilen her şey yazımızda. Kış lastiği uygulaması Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından 81 ildeki tüm ticari araçlarda kullanılması zorunlu hale getirildi. Kış mevsiminin gelmesi ile birlikte araç sahipleri kış lastiği uygulamasının hangi araçları kapsadığını ve uygulamanın ne zaman başladığını merak ediyor. Kış lastiği hakkında merak edilen her şeyi haberimizden öğrenebilirsiniz. 

18-10/31/hangi-araclara-kis-lastigi-uygulamasi-yapilacak.jpg

KIŞ LASTİĞİ UYGULAMASI NE ZAMAN BAŞLIYOR? 

Kış lastiği uygulamasıkış mevsiminin gelmesi ile birlikte gündem oldu. Kış lastiği uygulaması ile trafik kazalarını en aza indirgemek, olası trafik kazalarını önlemek için yapılan bir uygulamadır. Yayınlanan genelge ile ticari faaliyet gösteren araçlarda kış lastiği takılması zorunlu. Yayınlanan genelgede özel araç sahiplerinin de kış lastiği kullanıp kullanmayacağı net bir şekilde ifade edilmiyor. Ulaştırma Denizcili ve Haberleşme Bakanlığı kış lastiği uygulaması hakkında net bir açıklama yaptı.

Şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için kış lastiği takma zorunluluğu 1 Aralık 2018 tarihi itibari ile başlayacak.

KIŞ LASTİĞİ HANGİ ARAÇLARDA ZORUMLU?

Kış lastiği uygulaması, eşya ve yolcu taşımak amacıyla ülkemiz karayollarında seyreden ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından tescil edilmiş olan motorlu araçlar ile yabancı plakalı araçları kapsar. Sadece lastik tekerlekli traktörler, iki ve üç tekerlekli taşıtlarla yapılan taşımalar, römork ve yarı römorklar, Türk Silahlı Kuvvetlerine ait taşıtlarla ve bunların römorklarıyla yapılan taşımalar kapsam dışında tutulmuş.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN