2024 yılı asgari ücret için tarih verdi: Bugüne kadar ilk defa olacak! Ergün Atalay iddialı konuştu

2024 yılı asgari ücret için tarih verdi: Bugüne kadar ilk defa olacak! Ergün Atalay iddialı konuştu

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği 2024 yılı asgari ücret için geri sayım başladı. Asgari ücreti belirleyecek komisyonun ne zaman bir araya geleceğini açıklayan TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, "Türkiye'de belki de şimdiye kadar hiç kurmadığımız şekilde bir komisyon kuracağız" dedi. İşte, 2024 asgari ücret zammı son dakika haberi...

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Başkanı Ergün Atalay, asgari ücret görüşmeleriyle ilgili 20 Kasım 2023 gününden sonra yeni bir komisyon kuracaklarını açıkladı.

TÜRK-İŞ Başkanı Atalay, Kocaeli'nin İzmit ilçesindeki TEKGIDA-İş Sendikası'nda sendikaların il temsilcileri ile bir araya geldi.

Burada konuşan Ergün Atalay, herkesin emekten yana tavır almak zorunda olduğunu belirterek, "Seçim arifesinde, iktidarı da muhalefeti de ortaya çıkıp, 'Taşeron meselesini çözeceğiz' dedi. Aradan 5 ay geçti. Taşeron meselesini ne iktidar ne muhalefet ağzına almıyor" dedi.

ergunn-atalay-asgari-ucret-2024-2.jpg

2024 ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Asgari ücret görüşmelerine de ilişkin değerlendirme yapan Ergün Atalay şunları kaydetti:

"Önümüzdeki günlerde asgari ücretle ilgili görüşmeler başlayacak. Zannediyorum 20 Kasım'dan sonra komisyonu kurarız. 'Bu masada asgari ücretli otursun, biz oturmuyoruz' diye zaman zaman söylüyorum. Asgari ücreti göreve geldiğimden beri 20 senedir anlatıyorum.

Sendikalarda asgari ücretli işçi yok. Sendikanın olduğu yerde aile yardımı, ikramiye, servis, yemek olur. Buna rağmen 8 milyon işçi, bizim bünyemiz, ailemizin bir parçasıymış gibi gayret sarf ediyoruz.

Allah nasip ederse Kasım ayının 20'sinden sonra yeni bir komisyon kuracağız. Türkiye'de belki de şimdiye kadar hiç kurmadığımız şekilde bir komisyon kuracağız. O komisyon; ne olacağını, ne geleceğini belli edecek.

Komisyonda 2 kadın, 2 erkek olacak. Orada ne olması gerekiyorsa; orada oturanlar, karar verecek. Sendikacılar da onlara uyacak. Onlar, geçinemediklerini anlatacak."

ergunn-atalay-asgari-ucret-2024-1.jpg

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN